RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mangekampstjerner i verdensrekordduell

Istanbul (NTB-Reuters): Verdensrekorden i 5-kamp kan ryke under innendørs-VM i Istanbul i helgen når regjerende innendørsmester Jessica Ennis møter utendørsmesteren i sjukamp, Tatjana Tsjernova.

Duellen i femkampen for kvinner kommer til å bli et av de store høydepunktene i Istanbul-mesterskapet. Verdensrekorden er absolutt i fare, for ekspertene tror de to mangekampstjernene kan presse hverandre til rekord.

Det er russiske Jirina Belova som har verdensrekorden i femkamp med 4991 poeng fra 1992. Ennis har en personlig rekord på 4937, så hun har luktet på rekorden allerede.

- Jeg var ikke langt unna verdensrekorden da jeg tok gullet i innendørsmesterskapet i Doha for to år siden. Jeg er i god form nå, men det er de hardeste konkurrentene mine også, så jeg ser ikke bort fra at rekorden fra 1992 kan ryke denne helgen, sier Ennis.

Mangekampfeltet for kvinner er sterkt i Istanbul, og ved siden av Ennis og Tsjernova, stiller også russiske Jekaterina Bolsjova. Hun har forbedret seg kraftig i år og har årsbeste i verden i femkampen med 4896 poeng.

Jessica Ennis er optimist og tror på både VM-gull og rekord. Hun slipper spyd i femkampen, og det er nettopp spyd som er hennes svakeste mangekampøvelse. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere