RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: CORNELIUS POPPE/SCANPIX)

Mangler en million

Sist oppdatert:
Kombinertlandslaget mangler en sponsor. Bård Jørgen Elden forbereder sparetiltak.

Halvannen måned før verdenscupåpningen i Kuusamo mangler Norges skiforbund en million på markedsbudsjettet for kombinert. Det er en anselig slump penger når det totale kombinertbudsjettet er på rundt seks millioner kroner

- Det er ingen tvil om at vi skulle hatt dette på plass for lenge siden. Vi har hatt mange prosesser gående, og vært nære på flere ganger, men foreløpig er det ikke signert noen avtale. Men vi gir selvfølgelig ikke opp, sier markedssjef Erik Langerud til Nettavisen.

Kombinertlandslaget har allerede sponsoravtaler med Mobildata og Norgeshus, men mangler en tredje bidragsyter.

- Ikke vanskelig
- Vi jobber nå veldig konkret mot én mulig samarbeidspartner. I tillegg er det mange potensielle som tygger på det. Men jeg tør ikke å si noe om når vi kan ha en avtale klar, medgir markedssjefen.

- Hvorfor er det så vanskelig å selge kombinertløperne?

- Det er ikke vanskelig i det hele tatt. Men vi ser etter en samarbeidspartner som er genuint interessert i sporten. Samtidig vil det selvfølgelig alltid være et spørsmål om hva markedet er villig til å betale. Vi har altså priset dette siste merket til cirka en million, poengterer Erik Langerud.

Avlyser samling
Kombinertsjef Bård Jørgen Elden tar foreløpig manglende sponsoruttelling med ro. Samtidig er han forberedt på at han kan bli nødt til å kutte utgiftene.

- Klart, det er ikke noe gunstig om vi får en million mindre, men det kommer nok ikke til å gå på bekostning av verdenscupsatsingen. Men helt uavhengig av det må vi se etter muligheter for innsparing i alt vi driver med. Det har vi fått signaler om forbundet, blant annet på grunn av nedgangen i automatinntektene, poengterer Elden, som varsler en full ransakelse av alle budsjett- og regnskapsposter i bakkant av VM-sesongen.

Nylig bestemte Elden seg for å avlyse den planlagte høydesamlingen i Tingnes i midten av oktober.

- Må selv ta ansvar
- Men økonomien er bare en av flere årsaker til den endringen. Det praktiske betydde vel så mye, og vi kommer i stedet til å legge inn noen dager i skitunnelen i Torsby, poengterer han.

Elden vil uansett ikke kritisere skiforbundets markedsavdeling.

- Jeg er ansvarlig for det sportslige, og vi må selv ta ansvar for å gjøre oss mer attraktive for sponsorene. Resultatene har vært gode, men bli flinkere til å skaffe oss oppmerksomhet i media, konstaterer Bård Jørgen Elden.

Og sportssjefen får støtte av sin største profil, Magnus Moan.

- Nå vet ikke jeg hvordan markedsavdelinga jobber, men sannsynligvis jobber de ræva av seg akkurat nå for å få dette til å gå i boks. Kanskje vi ikke så attraktive som vi skulle ønske, poengterer Moan, som er innstilt på å bidra til å gjøre jobben lettere.

Moans bønn
- Vi løperne må gjøre en bedre jobb når vi er på tv-skjermen og bli flinkere til å selge oss, innrømmer han.

Hvis den siste sponsoren ikke kommer på plass, har Moan likevel et hjertesukk til skiforbundet.

- Da oppfordrer jeg dem til å la hver enkelt utøver selge den siste merkeplassen selv. Jeg har mange som er interessert i å sponse meg. Ikke med en million, men med summer som vil gjøre det enda lettere for meg å satse maksimalt på idretten min, sier Magnus Moan til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere