RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: JACQUES DEMARTHON (Afp)

Mannen som felte Armstrong til Norge

Sist oppdatert:
Travis Tygart skal holde foredrag om doping.

Det var spesielt en mann som sto i bresjen for at Lance Armstrong til slutt ble dømt og utestengt for doping.

Senere sto Armstrong også fram og innrømmet å ha dopet seg til sine sju triumfer i Tour de France.

Mannen er amerikansk og heter Travis Tygart. Han er sjefen for USADA, som er det amerikanske antidopingbyrået.

Mandag skal han, og en rekke andre profilerte internasjonale antidopingledere, holde foredrag på Norges idrettshøgskole.

Spennende deltakere
Sammen med Tygart, kommer også Aurora Andruska (sjef i det australske antidopingbyrået), David Howman (sjef i WADA) og Ana Muñoz (sjef i det spanske antidopingbyrået).

- Foredraget er åpent for alle og er gratis. Vi er veldig glad for at vi greier å samle de fremste lederne innen antidopingfeltet i hele verden. I både Australia, Spania og USA er sykkel en stor idrett som har vært befengt med doping, sier leder i Antidoping Norge, Anders Solheim, til procycling.no.

For mange vil Tygart være den mest spennende personen som kommer.

- Tygart har vært leder av USADA i mange år. Han har satt tonen i internasjonalt antidopingarbeid. Først med Balco-saken, og nå sist med Lance Armstrong og US Postal, sier Solheim.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mørke skygger over Spania
I Norge har Spania, sammen med Russland, blitt sett på som en dopingversting. Selv om den nåværende sjefen for antidopingbyrået der er veldig fersk i jobben, kan man få gode svar på hva de driver med i Spania nå. Og ikke minst, hva akter de å gjøre i fremtiden?

- Hvis vi får spanjolene til å komme og bidra med å fortelle hva de gjør og tenker å gjøre, tror jeg det blir interessant for mange. Jeg ser mange i Norge er opptatt av spanjolene. Det har vært mye oppmerksomhet knyttet til dopingbruk i spansk idrett og hvordan de håndterer det, sier Solheim.

WADA-sjef Howman vil kunne fortelle om hvordan byrået jobber inn i fremtiden med for eksempel straffer for dopingbruk.

- WADA har hatt en prosess gående et års tid nå, med hvordan de skal fastsette nye bestemmelser. Hva slags straff skal man få, hva skal stå på dopinglista og hva skal ikke ombefattes av dopingbestemmelsene.

- For dem som er interessert i internasjonal toppidrett er dette en god anledning til å kunne høre på en paneldebatt som kan gi innsikt i hvorfor de gjør som de gjør, avslutter Solheim.

Foredraget er gratis og åpent for publikum. Det forgår fra klokken ni til tolv mandag 10. juni på Norges idrettshøgskole. Programmet og påmelding finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere