Mannen som gjør livet surt for Marcus

Foto: Montasje/Getty Images/All Over Press/Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen

- Han er en veldig god spiss, sier den norske utenlandsproffen.

12.10.11 13:54

DRAMMEN (Nettavisen): I 2010 tok spisstalentet Marcus Pedersen turen fra Strømsgodset til nederlandske Vitesse Arnhem.

Den første sesongen scoret 21-åringen fem mål på 17 kamper for klubben og viste at han kunne hevde seg på ewt høyere nivå.

Den norske unggutten har imidlertid slitt mye med skader etter overgangen og i høst ble spissen operert i kneet for andre gang på fire måneder.

Derfor har det kun blitt to kamper på nordmannen i Nederland i høst. Begge gangene kom han inn som innbytter og han står fortsatt uten scoring.

LES OGSÅ: - Midtbane verdt et halvt statsbudsjett

Spissrival i form
Vitesse har i tillegg fått en god åpning i den nederlandske serien denne høsten og laget har plukket 14 poeng på de åtte første kampene. Det holder til en 6.-plass.

På topp har spissen Wilfried Bony vist knallform for Pedersens klubb og 22-åringen har så langt nettet seks ganger fra sin posisjon som midtspiss.

Spissrivalens gode form har dermed gjort veien fram til en startplass ennå tøffere for Pedersen, siden Vitesse spiller et 4-3-3-system, med kun én sentral spiss.

- Vi har en veldig god spiss som starter kampene nå, så jeg må bare konsentrere meg om å få en plass i troppen nå framover, sier Pedersen til Nettavisen.

Bony kommer fra Elfenbenskysten og ble hentet til Vitesse i januar 2011. Nederlenderne hentet ham fra tsjekkiske Sparta Praha og han kostet rundt 4,1 millioner euro.

(saken fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen

Lovnader om spilletid
Da Norges U21-landslag møtte England til dyst i Drammen mandag, spilte imidlertid Pedersen for første gang på lenge 90 minutter og håper dette er starten på en opptur.

- Ja, jeg tror det kommer til å bli bra. Jeg har fått beskjed om at jeg skal få mer spilletid framover. Målet er å spille 90 minutter hver gang det er kamp, sier Pedersen.

I landskampen viste den råsterke 21-åringen at han så absolutt kan hamle opp med tøffe forsvarere. Pedersen skapte en rekke problemer for engelskmennenes stoppere.

England-sjef Stuart Pearce lot seg imponere av Vitesse-spissen.

- Pedersen var god i lufta og bevegelig. På det området er han god nok til å spille i England, forteller den tidligere engelske landslagsspilleren til den norske pressen.

(saken fortsetter under bildet)

Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen

- Blitt sterkere
21-åringen mener selv han har blitt en bedre angrepsspiller siden overgangen til nederlandsk fotball. Spesielt har han blitt sterkere med en mann i ryggen.

- Jeg har jobbet mye med det og føler jeg har blitt sterkere med en mann bak meg. I Nederland gjelder det å holde på ballen når du er møtende spiss, sier nordmannen.

Pedersen er også positiv til utviklingen til det norske U21-landslaget. Per Joar Hansens menn har måttet tåle mye kritikk den siste tiden, men imponerte tidvis mot England.

- Vi begynner å bli en fin gruppe nå, som er mer samspilt enn det vi har vært før. Hvorfor det? Nei, det vet jeg ikke grunnen til, sier den lovende spissen.

- Vi har gode spillere vi også og må bare tørre. Mot England så vi at det går an, avslutter han.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.