RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mannen Usain Bolt aldri vil kunne glemme

Foto: Afp
Sist oppdatert:
Nå møtes de ansikt til ansikt i OL.

Vi beveger oss tilbake til Daegu 28. august 2011. Usain Bolt gjør sine siste forberedelser før han skal ut i 100 meter finalen for menn i VM.

Alt så ut til å gå som det skulle for storfavoritten fra Jamaica. Sammen med blant annet Yohan Blake, Walter Dix og Kim Collins stilte han seg opp ved startstreken og ventet på startsignalet.

På sidelinjen sto 60 år gamle Alan Bell. Navnet sier deg kanskje ikke så mye, før du får vite at Bell var mannen som var starter under VM. Starteren som diskvalifiserte Bolt for tyvstart.

Tilbake i OL
Nå er Alan Bell tilbake som starter, og hans finger vil være på avtrekkeren på både 100- og 200 meter under de olympiske lekene i London. De samme øvelsene som Bolt ønsker å vinne.

- Det er ganske rart. Jeg har blitt beryktet på grunn av en hendelse. Som en starter ønsker du å være anonym uansett hvor i verden du jobber. Man liker ikke å diskvalifisere noen, fordi du er i en situasjon der utøveren har jobbet hardt for å være på topp akkurat den dagen, sier Alan Bell i et stort intervju med the Independent.

Les også:VM-historiens største nedtur?

- Vi hadde ikke noe valg
Bell lente seg tilbake i godstolen i sitt hjem like utenfor Carlisle og fortalte at han har reflektert mye over at han disket Bolt den kvelden.

- Jeg har reflektert mye over det som skjedde i Daegu, og tenkte: Vel, en, vi hadde ikke noe valg, og to, han gjorde virkelig en dårlig jobb. Tyvstarten var ikke engang marginal. Jeg har sett den mye på TV, som mange andre, og jeg lurer på om han bare var ukonsentrert. Jeg antar at kun han vet dette, sier 61-åringen.

- Som mange andre håper jeg at Usain Bolt og alle de andre beste internasjonale sprinterne kommer til London i toppform, slik at vi får et fantastisk løp, avslutter han.

Her tyvstarter Usain Bolt:

Slik endte VM-finalen:
Resultater fra 100-meterfinalen:

1. Yohan Blake (9.92 sek.)
2. Walter Dix (10.08)
3. Kim Collins (10.09)
4. Christophe Lemaitre (10.19)
5. Daniel Bailey (10.26)
6. Jimmy Vicaut (10.27)
7. Nesta Carter (10.95)
Usain Bolt (diskvalifisert)

PS: Jaysuma Saidy Ndure maktet ikke å ta seg videre fra det meget tøffe semifinaleheatet på 100 meter i VM 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere