På Tour of Omans siste etappe fra Qurayyat til Mattrah var Mark Cavendish tilbake der han skal være. På toppen av pallen. Etappen gikk over 157 kilometer og avsluttet med åtte runder i Mattrah Seafront.

Da Mark Renshaw vant Tour of Qatar stilte mange spørsmål om australieren var klar for å stige ut av skyggen til Cannonbal Cav. Men på Oman Rundts siste dag viste Cavendish at han er den beste spurteren i sirkuset.

Briten tok seieren hjem foran russiske Denis Galimzijanov (Team Katusja) og den meget lovende italieneren Andrea Guardini(Farnese Vini-Neri).

ALT DU TRENGER TIL TOUR OF OMAN!

Oksen tilbake i søkelyset
Etter å ha kjørt opptrekk for Heinrich Haussler og ellers tatt det med ro de første etappene i Oman var Thor Hushovd tilbake i toppen søndag.

Mannen fra Grimstad ble sjettemann på etappen og viste med det at formen er stigende.

Neste ritt for den regjerende verdensmesteren er Omloop Het Nieuwsblad. Hushovd vant den belgiske semi-klassikeren i 2009.

Burghardt og Serry
Daniele Ratto (Geox-TMC), Marcus Burghardt (BMC Racing Team) Dmytro Krivtsov (Lampre-ISD), Pieter Serry (Topsport Vlaanderen) og Mark Cassidy (An Post-Sean Kelly) utgjorde «TV-bruddet» på søndagens etappe.

Lagene med spurtere jobbet hardt for å holde bruddet på en trygg avstand, det lyktes de med og bruddet ble hentet inn slik at de raskeste rytterne i feltet kunne gjøre opp om seieren.

Farnese Vini-Neri jobbet meget godt for sin unge sprinter Guardini. Italieren vant en etappe i Tour of Qatar og fem i Tour de Langkawi, men klarte ikke å ta med seg seire fra Oman og hjem til Italia.

Edvald #2
Edvald Boasson Hagen kjørte ikke like bra som mange hadde håpet på lørdagens tempoetappe. Men rudsbygdingen ble andremann i sammendraget, akkurat som i fjor. Den gang var det Fabian Cancellara som hindret Edvald fra å vinne.

LES MER:- Ikke helt optimalt
LES MER:Edvald sviktet

Edvald klarte ikke å markere seg på samme måte som Thor Hushovd på den siste etappen og ble ikke blant de ti beste på etappen.

Neste gang Edvald skal i aksjon er i Omloop Het Niewusblad, akkurat som Thor Hushovd.

Resultater
1. Mark Cavendish (HTC-Hoghroad)
2. Denis Gamizyanov (Katusha Team)
3. Andrea Guerdini (Farnese Vini-Neri)
4. Matteo Pelucchi (Geox-TMC)
5. Francesco Chicchi (Quick Step)
6. Thor Hushovd (Garmin-Cervélo)
7. Pieter Ghyllebert (An Post-Sean Kelly)
8. Nacer Bouhanni (FDJ)
9. Stijn Neirynck (Topsport Vlaanderen-Mercator)
10. Theo Bos (Rabobank)

Sammenlagt
1. Robert Gesink (Rabobank)
2. Edvald Boasson Hagen (Team Sky) +1,13
3. Giovanni Visconti (Farnese Vini) +1,19
4. Michael Albasini (HTC – High Road) +1,52
5. Christian Vande Velde (Garmin-Cervélo) +2,04
6. Fabian Cancellara (Leopard-Trek) +2,11
7. Dries Devenyns (Quick Step) +2,13
8. Maxime Monfort (Leopard-Trek) st
9. Patrik Sinkewitz (Farnese Vini) +2,51
10. Greg van Avermaet (BMC) +3,02

HTML EMBED
HTML EMBED