OBERSTDORF/OSLO (Nettavisen): Nordmannen rykket like før mål og gikk inn til seier etter et svært spennende skirenn. Etter ham fulgte Sindre Bjørnestad Skar og Federico Pellegrino.

– Det var litt som forventet. Jeg hadde kanskje håpet at vi skulle klare å gå litt fortere foran der, og at vi ikke skulle bli 40 mann, men det er så fordel å komme bakfra i dag. I dag kunne man like gjerne hatt fellesstart. Det blir egentlig sånn, sier Høsflot Klæbo til Nettavisen.

Klæbo gikk først ut på onsdagens jaktstart, men forspranget ble raskt hentet inn av en større gruppe med løpere.

Trønderen hadde imidlertid godt med krefter igjen mot slutten og parkerte feltet like før mål.

– Når jeg har gått et minutt saktere enn en del, så bør jeg ha en del mer futt igjen i beina de siste hundre meterne, sier Klæbo.

– Helt utrolig

Onsdagens seier ble hans femtende i Tour de Ski-sammenheng. I verdenscupen har han 49 seire. Det er en seiersprosent på 47.37 prosent, opplyser Pål Gordon Nilsen i Viaplays vinterstudio. Det får ekspert og tidligere skiløper Devon Kershaw til å trekke på smilebåndet.

– Hva kan jeg si? Mitt største barndomsidol Bjørn Dæhlie har vunnet opp mot en tredjedel av de verdenscupstartene han har gjort og Klæbo er nesten tjue prosent bedre enn det. Det er helt sykt hva han kan få til. Helt utrolig, sa den tidligere skiløperen da han fikk tallene presentert.

Femten seire i Tour de Ski er ny rekord i konkurransen.

– Det smaker godt å få til det på en dag som i dag, sier Klæbo.

Les også: Løwstrøm Nyenget reiser hjem fra Tour de Ski

Gikk samlet

Han gikk ut i front på onsdagens 20 kilometer jaktstart. Den norske superstjernen startet tolv sekunder foran lagkamerat Simen Hegstad Krüger.

Høsflot Klæbo lot seg raskt ta igjen av løperne bak, og de fremste løperne ble en tetgruppe på seks utøvere. Deretter kom flere og flere løpere opp i gruppa som skulle kjempe om etappeseieren.

På det meste var det nærmere 30 utøvere i den fremste gruppa. Høsflot Klæbo lå stadig i front på det skarpe føret i Oberstdorf. Landslagstrener Eirik Myhr Nossum uttrykte skepsis rundt at flere av de norske utøverne lå i den store pulja.

– Det skjer alltid litt mindre uhell foran enn baki der, det er det som er utfordringen nå som vi er så mange samlet. Spesielt når folk blir slitne, da kan det skje uhell og det må vi helst ikke være i, vi, sa treneren til Viaplay underveis i løpet.

Det var først på den femte runden at tempoet økte og spenningen tilspisset seg i Oberstdorf. Like før mål rykket Høsflot Klæbo og fikk et ørlite forsprang. Dermed kunne han spurte inn til nok en seier i touren.

Les også: Skapte Russland-overskrifter: – Sa noe jeg ikke skulle sagt