RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradona: - En skandale

Foto: DANIEL GARCIA (AFP/SCANPIX)
Sist oppdatert:
Kritisk til nedsparking av Lionel Messi.

Etter søndagens 8.-delsfinale i VM mellom Argentina og Mexico, var Carlos Tévez’ ledermål – som han satte inn fra klar offsideposisjon – det store og naturlige samtaleemnet.

Blant de mange som var fortørnet over dommertabben var Mexicos landslagssjef Javier Aguirre.

Kollega Diego Armando Maradona, derimot, var mer opptatt av hvor dårlig VM-dommerne har beskyttet hans lags store stjerne, Lionel Messi, gjennom turneringen.

- Aguirre føler seg vel like urettferdig behandlet nå som vi har følt gjennom hele mesterskapet, sa Maradona, og siktet til hardhendt behandling av Messi gjentatte ganger uten at dommerne har reagert.

- Sparker i beina
Den tidligere superstjernen la ikke skjul på at han snakket av erfaring, for han opplevde mye av det samme i sin egen karriere.

- Så fort Messi får ballen, forsøker alle å sparke ham i beina i stedet for å ta ballen. Det som blir gjort mot ham her i VM er en skandale, sa Maradona, og hadde ikke det minste medlidenhet med meksikanerne.

- Jeg forstår deres følelser, men det er en grense for alt, bemerket Maradona.

Nå har han uansett fokus på kvartfinalen mot Tyskland, og er rimelig trygg på at det skal gå veien. Han lar seg ikke affisere av at Tyskland samme dag periodevis herjet med England og vant 4-1.

Lystne på revansj
- Vi vet at vi står overfor en mye vanskeligere oppgave i neste kamp. Tyskland er mye sterkere enn Mexico. Men vi har de rette spillerne til å stoppe dem, sier Maradona, som føler seg trygg på at Argentina får sin etterlengtede revansj etter det som skjedde i forrige VM.

Da var det nettopp Tyskland som sendte argentinerne ut av mesterskapet.

Foran storkampen i Cape Town lørdag ettermiddag har Maradona naturligvis merket seg tyskernes imponerende og effektive kontringsspill da England ble satt grundig på plass.

- Jeg er fullstendig klar over den trusselen. Tyskerne spilte en åpen kamp mot England. Vi må gjøre opp status i laget etter Mexico-kampen, sjekke hvordan spillerne føler seg og så sette sammen det riktige laget for å utnytte våre kvaliteter best mulig, kommenterer Maradona.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere