Maradona gjør helomvending

Foto: ENRIQUE MARCARIAN (Reuters)

Diego Maradona åpner likevel for å fortsette som argentinsk landslagssjef i fotball.

20.09.10 17:30

Etter sommerens VM-sluttspill i Sør-Afrika tok Maradona et bittert oppgjør med ledelsen i Det argentinske fotballforbundet (AFA). Fotballpresident Julio Grondona åpnet for å forlenge avtalen med den avholdte landslagssjefen - til tross for at VM-eventyret tok slutt med braknederlaget for Tyskland i kvartfinalen. Forutsetningen for en kontraktsforlengelse skal imidlertid ha vært at Maradona måtte kvitte seg med flere av navngitte personer i støtteapparatet, og det skal legenden ha avvist kontant.

Kanskje, kanskje
Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. Til argentinske medier sier nemlig Maradonas rådgiver Gaston Granados følgende, ifølge nettstedet bold.dk:

- Diego vil gjerne bli landslagssjef igjen, og hvis den eneste måten å gjøre det på er å endre staben, er han kanskje klar til å gjøre det.

Bakgrunnen for det som ligner starten på en real helomvending skal være at Maradona og hans rådgivere nylig hadde et møte med Det argentinske fotballforbundet. Der skal legende selv ha åpnet for den nevnte kompromisset.

Hvordan fotballpresident Grondona og resten av forbundsledelsen stiller seg til en eventuell Maradona-gjeninntreden i sjefsstolen, vites foreløpig ikke. Spørsmålet er om den argentinske legendens friske oppgjør fra juli i år er så lett å slå en strek over.

Fikk gjennomgå
Der fikk nemlig både Grondona og fotballsjef Carlos Bilardo gjennomgå.

- Grondona løy for meg. Bilardo forrådte meg, sa Maradona foran et fulltallig pressekorps.

Landslagssjefen hevdet videre at han umiddelbart etter VM-exiten - og i flere spilleres påhør - fikk forsikringer om at han skulle få fortsette som landslagssjef. Kort tid etter hjemkomsten til Buenos Aires, skal imidlertid ting ha endret seg.

Sergio Batista fungerer i øyeblikket som midlertidig landslagssjef for Argentina. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag