Maradona gråt for Argentina

Foto: (AP/Scanpix)

Argentina imponerte i sin første VM-kamp. På tribunene gikk Diego Maradona av hengslene.

11.06.06 15:55

ARGENTINA - ELFENBENSKYSTEN 2-1: Argentina hadde tilsynelatende full kontroll i storkampen mot Elfenbenskysten, og tillot seg å bytte ut sine beste spillere lenge før kampen var slutt.

Argentina så alltid ut som det beste laget mot Elfenbenskysten, og hadde en tomålsledelse lenge før dommeren begynte å tenke på pause. I andreomgangen var det kun snakk om å sikre ledelsen, og selv om de oransjekledde produserte flere gode sjanser etter at Argentina byttet ut sin superstjerne Hernán Crespo etter en times spill, var seieren aldri truet.

Nettopp Crespo var for øvrig mannen som gav VM-vinneren fra 1978 og 1986 ledelsen med sin dødelige avslutning midtveis i førsteomgangen. Riquelmes corner fra venstre ble ikke klarert av nølende ivorianere, og med en okses styrke og en gepards hurtighet styrtet Crespo frem og scoret argentinas første mål i VM 2006.

Foto: (FOTO. Reuters/Scanpix)

Han var ikke den eneste spissen som skulle gjøre jobben sin i dag.

Bare drøye ti minutter senere fikk Javier Saviola servert på ballen på et sølvfat fra Argentinas ballfordeler, Riquelme. Alene med keeper kunne ikke Sevilla-spissen unngå å score, og argentinerne kunne gå meget fornøæyde til pause med en komfortabel tomålsledelse.

Passive i andreomgang
Akkurat den ledelsen var den doble verdensmesteren meget interessert i å beholde, og i andreomgangen ble det meste av tiden brukt til å roe ned spillet og få tiden til å gå. Så sikker følte argentinerne seg på seier at de allerede etter en times spill byttet ut målscorer og stjernespiss Crespo, og ikke lenge etterpå fulgte Saviola samme vei.

Ikke tidenes sjakktrekk.

Elfenbenskysten kjørte på og kjørte på i andreomgangen, og sjansene ble bare større og større. Først da ti minutter gjensto kom reduseringen. Drogba viste seg frem på sedvanlig måte, og på direkten fra drøye fem meter satte Chelsea-spissen ballen i mål.

Det var imidlertid for lite, for sent, og Argentina sikret seg en meget viktig seier i åpningskampen i det som etterhvert er blitt kjent som «dødens gruppe».

Forønøyde argentinere
Argentinas Juan Pablo Sorin var fornøyd med utfallet.

- Jeg likte holdningen vår i dag. Vi manglet litt dybde, vi var litt slitne, men laget jobbet bra. Den første kampen er alltid en nøkkelkamp, sa den argentinske kapteinen til Reuters, og fikk støtte av målscorer Hernán Crespo.

- Det er alltid deilig med en slik start, sier 29-åringen, og fikk behørig skryt av sin sjef, Jose Pekerman.

- Hernán spilte fantastisk i dag, sa den argentinske treneren på pressekonferansen etter kampen.

Han var heller ikke direkte misfornøyd med utfallet.

- Det er godt å se vi kan spille på en slik måte. Nå er vi virkelig på rett vei, sa en strålende fornøyd Pekerman etter 2-1-seieren.Ivoriansk skuffelse

Elfenbenskystens trener Henri Michel var naturlig nok ikke like fornøyd etter kampen.

- Vi tapte som følge av to fatale forsvarsfeil. Og på dette nivået får du virkelig betale for feilene dine.

Han måtte likevel hylle sin motstander, tross tapet.

- Argentina har 23 fantastiske spillere, og de klarte i mye større grad en oss å kontrollere spillet. Nå må vi ta lærdom av dagens feil, og heller se fremover mot fredagens kamp mot Nederland enn å gruble over det negativie i dag.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.