Tirsdag kveld melder flere medier, blant annet den argentinske kanalen TyC Sport, at fotballegenden må hasteopereres for hjerneblødning.

Mandag ble Diego Maradona innlagt på sykehus i La Plata i hjemlandet.

Sky News meldte tirsdag formiddag at Maradona ble innlagt etter en depresjon som skal ha påvirket hans fysiske helse. Argentineren skal blant annet hatt utfordringer med å få i seg mat og væske.

Mer alvorlig enn antatt

Nå kan det se ut til at det er mer alvorlig enn først antatt. Ifølge flere medier har Maradona fått diagnosen subduralt hematom, som ifølge SNL.no er en blødning under den ytre, harde hjernehinne med blodsamling som trykker på hjernen.

Ifølge Argentinas største avis Clarin kommer Maradona til å bli operert om få timer. Sykdommen hans skal ha blitt funnet etter tester utført de siste timene.

Fotballegenden skal nå bli overført til et annet sykehus og operasjonen blir satt i gang så fort som mulig, skriver avisen.

Problemer etter han la opp

Maradona, av mange regnet som verdens beste fotballspiller gjennom tidene, har hatt store helseproblemer etter at han la opp, slitt med solid overvekt og vært gjennom to hjerteoperasjoner.

Ved flere anledninger opp gjennom årene har det gått hardnakkede rykter om hans død. Sist det skjedde var under VM 2018. Da kollapset Maradona etter kampen mellom Nigeria og Argentina. Det viste seg at han hadde drukket altfor mye hvitvin og segnet om før han ble tatt hånd om av helsepersonell.

Maradona var forbannet over ryktene og lovet 80.000 kroner til den som kunne ut hvem som hadde lagt ut informasjonen på WhatsApp.

Maradona er for tiden trener for Club de Gimnasia y Esgrima La Plata i den argentinske toppserien.