RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maradonas penistriks

Foto: EPA/SCANPIX
Slik fintet Diego Maradona ut dopingkontrollørene.

Sveriges Television (SVT) sendte søndag kveld en dokumentar der de satte dokus på sportsverdenens mest avanserte metoder for å dope seg. Den svenske tv-kanalen omtalte en metode som Diego Armando Maradona – en av verdens gjennom alle tider beste fotballspillere – skal ha benyttet seg av for å lure dopingkontrollørene.

Nemlig å bruke en løspenis med tilhørende urinpumpe, som da - selvfølgelig - inneholdt en annen urin enn hans egen.

Penismetoden går ut på å spenne fast en pose med rent urin rundt magen og ha med seg en gummitiss. Ved dopingtesten blir det rene tisset klemt ut gjennom den falske penisen. Dette utstyret kan hvem som helst kjøpe på internett.

En metode som kvinnelige idrettsutøvere bruker, er å stappe en kondom med rent urin i skjeden - og så stikke hull på den med en knappenål under selve dopingtesten.

- Jeg vet det eksisterer innen idretten. Det finnes veldig sofistikerte ting, sier Veronika Lyckow, dopingkontrollør ved International Doping Tests & Management, i dokumentaren.

Hun mener det kun er uannonserte tester som kreves for å forebygge doping, samt å holde idrettsutøverne under observasjon og være med inn på toalettet når testene blir gjennomført.

Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere