Gå til sidens hovedinnhold

Maratonstjerner lar seg ikke skremme av bombene

Stiller til start i London Marathon til helgen.

Noen av verdens beste maratonløpere stiller til start i London søndag. De er ikke redde for at det skal skje noe lignende som i Boston.

Tre personer ble drept og 176 personer skadd da to bomber eksploderte like ved målstreken i Boston Marathon mandag. Hendelsen har rystet en hel idrettsverden, og sikkerhetsnivået er høynet foran London Marathon.

Fjorårets vinner i den britiske hovedstaden, Wilson Kipsang, frykter ikke for egen sikkerhet i helgens løp, skriver The Guardian.

- Vi ønsker å sende våre kondolanser til dem som mistet sine kjære i Boston. Vi forbereder oss på å konkurrere, men vi er lei oss siden det var et idrettsarrangement og et veldig stort løp. Når det gjelder sikkerhet, får vi løpe «fritt». Noe slikt skjer sjelden. Vi er veldig lei oss for det som skjedde, men sikkerheten er på plass, sier Kipsang, ifølge den britiske avisen.

Verdensrekordholder Patrick Makau føler seg også trygg i London.

- Det vil være skjerpet sikkerhet, og hvis du tenker at noe slikt vil skje, klarer du ikke å konsentrere deg, mener kenyaneren.

Uaktuelt å avlyse
Lederen for London Marathon, Nick Bitel, mener London er blant verdens tryggeste byer. Etter bombene i Boston sa han at det var uaktuelt å avlyse løpet.

- Vi har fått utrolig mange støttemeldinger fra mange organisasjoner, og det er rørende å se hvor høyt verdsatt London Marathon er. Vi vil gjøre alle tiltak for å forsikre at løpet er så trygt og sikkert som mulig, sier Bitel, ifølge The Guardian.

London Marathon har vært arrangert siden 1981. I fjor fullførte mer enn 37.000 løpere konkurransen, og hundretusener av tilskuere følger løpsfesten i gatene. Målgang er like ved Buckingham Palace, og løypen går ved kjente landemerker som Tower Bridge og Big Ben.

- Et angrep på idretten
Bombeangrepet mot Boston Marathon skremmer FIFA-president Sepp Blatter, som ber sportsarrangører skjerpe sikkerheten.

- Det som skjedde i Boston er dramatisk. Det er en tragedie. Og det er et angrep på sport, i en av de mest populære grenene, nemlig maraton, sier Blatter.

- Det er utrolig at slikt skjer, men det er slik vår verden er. Det er en voldelig verden, sier Blatter.

- Idrettsforbundene må være på vakt, men vi skal ikke blande oss inn i det arbeidet som politiet og militære styrker gjør. Det vil ikke skje. Men vi må ta alle mulige forholdsregler, sier FIFA-presidenten.

Han får stadig spørsmål om sikkerheten i Brasil, hvor to fotballfans ble skutt og drept på vei til et VM-stadion nylig.

- Ansvaret for sikkerheten under idrettsarrangement ligger hos myndighetene. Vi i FIFA må bidra med all informasjon vi vet. Under Interpols ledelse vil politi, militære styrker og hemmelige tjenester ta seg av sikkerheten for de 31 lagene som kvalifiserer seg. Vi kan ikke gjøre mer, sier Blatter. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken