Marcelo Bielsa åpner for å gi seg i Leeds

LOCO: Marcelo Bielsa kan være ferdig i Leeds.

LOCO: Marcelo Bielsa kan være ferdig i Leeds. Foto: Craig Brough (Reuters)

Tar på seg skylda etter at Premier League-spill røk for den gamle stormakten.

Opprykket til den øverste divisjonen i England røk for Leeds og trener Marcelo Bielsa. I playoff-semifinalen ble Frank Lampard og hans Derby County for sterke over to kamper.

Det betyr at Leeds, som rykket ned fra Premier League i 2004, må belage seg på nok en sesong utenfor det mest prestisjetunge selskap i engelsk fotball. Nå kan de også miste sin karismatiske trener.

Ifølge The Times vurderer nemlig argentinske Bielsa å gi seg i jobben etter kun én sesong på Elland Road. Avisen skriver at Leeds, etter all sannsynlighet, ikke kommer til å slippe fri store midler til spillerkjøp denne sommeren.

Les mer: Torsdagens Premier League-rykter

Etter kampen var 63-åringen ikke spesielt interessert i å snakke om sin potensielle fremtid i England.

- Det er ikke beleilig å snakke om dette akkurat nå. Dere kjenner til disse prosessene. Dersom klubben tilbyr meg å fortsette, så vil jeg hører på deres tilbud, sa Bielsa etter kampen.

Han valgte uansett å så tvil rundt en potensiell retur til Elland Road i 2019/2020-sesongen, etter at han påtok seg skylden for at opprykket til Premier League glapp.

- Det har forekommet feil som gjør at man er usikker rundt hovedtreneren. Dersom du har midlene til å nå noe, og ikke når det, om du møter de utfordringene du må møte og har muligheten til å nå et mål, for så å ikke klare det, da må du forvente det verste, sa Bielsa.

- I dag klarte jeg ikke å finne en løsning, og det er min jobb å finne løsningene.

Den engelske avisen skriver at Bielsa er ligaens best betalte trener, og signerte en toårskontrakt i fjor der han tjener 3.7 millioner pund (ca XX millioner kroner) hver sesong.

Leeds endte på tredjeplass i Championship denne sesongen etter at «El Loco» og hans menn lenge lå an til direkte opprykk til Premier League. Etter en dårlig avslutning på sesongen var det til slutt Sheffield United og Norwich som tok de to øverste plassene.

Bielsa har tidligere trent stormakter som Athletic Club og Marseille i Europa, og hadde også et opphold på to dager som Lazio-trener. Den gangen gav den argentinske supertreneren seg etter uenigheter med styret.

Han har tidligere også trent det argentinske landslaget, og blir ofte poengtert som en stor inspirasjon til trenere som Mauricio Pochettino og Pep Guardiola.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.