*Nettavisen* Sport.

Marcus Pedersen får bot for bytur

Foto: Paul Weaver/Mediehuset Nettavisen

Var på fuktig bytur mindre enn to dager før kamp.

04.07.12 12:02

Vålerenga har onsdag valgt å ilegge Marcus Pedersen én kamps karantene samt gi ham en bot for oppførselen i forkant av oppgjøret mot Aalesund.

Ifølge klubben skal Pedersen ha vært ute på byen og drukket alkohol før den nevnte kampen. Dette bekreftes på klubbens nettsider.

- Dette har Marcus selv innrømmet og vi har hatt en god prat med Marcus og hans rådgivere. Marcus har lagt seg flat og beklaget på det sterkeste det som skjedde, sier Martin Andresen.

- Som leder for en prestasjonsgruppe som har jobbet hardt og målbevisst etter en veldig tøff periode for klubben, så er det vondt å se at en spiller setter seg selv foran lagkameratene sine og klubben ved å gå på byen og dermed får en langt fra optimal oppladning til kamp. På bakgrunn av dette har vi valgt å ilegge Marcus én kamps karantene og partene er enige om at han skal bøtelegges, sier Vålerenga-treneren.

Nettavisen konfronterte Vålerenga
Allerede mandag kom nyheten om at én eller flere Vålerenga-spillere hadde vært på en fuktig bytur natt til søndag. Det ble ikke avslørt hvilken eller hvilke spillere det dreide seg om, men i sosiale medier kom det raskt fram at Pedersen var den skyldige.

- Hvis man vil vinne penger på oddsen i morgen, så sto VIFs «superspiss» Marcus Pedersen på Kebabbiten klokken fire i natt, skrev brukeren Stian Diva Sau på Twitter søndag.

Nettavisen konfronterte Vålerenga med påstandene tirsdag, men verken klubben eller Pedersen ville kommentere hendelsen.

I dag velger de altså å gå ut gjennom egne kanaler.

- Jeg har gjort noe veldig dumt
Pedersen kommer selv med en uttalelse på klubbens hjemmeside.

- Jeg har gjort noe veldig dumt og jeg beklager på det sterkeste. Det er selvfølgelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp, og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere, sier spissen, som er utlånt fra nederlandske Vitesse.

- At mine lagkamerater i Vålerenga føler at jeg har sviktet dem ved å ikke stille maksimalt forberedt til kamp, har jeg stor forståelse for. Jeg er takknemlig for at jeg fikk muligheten til fast spilletid i Vålerenga og jeg har misbrukt den tilliten. Jeg aksepterer selvfølgelig både karantenen og boten og lover at jeg skal yte mitt alle ytterste både i trening og kamp i perioden jeg har igjen i Vålerenga. Det skylder jeg Martin Andresen, som har vist meg tillit og som har hatt trua på meg. Det skylder jeg alle lagkameratene mine og det skylder jeg Vålerenga og alle som støtter klubben. Samtidig ber jeg nå om forståelse for at jeg ikke ønsker å uttale meg noe mer om denne saken, avslutter Pedersen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pedersen var alene
Andresen avkrefter at flere spillere er involverte.

- Vi har selvfølgelig snakket med spillergruppa og har ingen indikasjoner på at dette stemmer. Marcus har vært ærlig i prosessen og innrømmet overtrampet og beklaget seg på det sterkeste, og jeg forventer at resten av spillergruppa også snakket sant da de ble konfrontert med ryktene, sier Andersen.

- Som klubb er vi opptatt av frihet under ansvar, men vi er også opptatt av å ha spillere som føler et ansvar ovenfor klubben og som har en profesjonell innstilling ovenfor arbeidsgiveren sin. Vi har ingen problemer med at spillere blir observert i bybildet i forkant av kamper, men innenfor ganske romslige rammer. Men når det er sagt, er det ingen tvil om at Marcus har begått et overtramp som vi må og nå har reagert på. Utover dette ønsker vi ikke å kommentere denne saken ytterligere da vi nå skal bruke alt fokus og all energi på å slå Sandnes Ulf på søndag, avslutter Andresen.

Skuffa supportere
Vålerenga-supporterne, som naturlig nok har vært blant de fremste kritikerne av både Andresen og vårsesongens dårlige resultater, hadde fått med seg Pedersens bytur allerede før Aalesund-kampen. Morten Nydal var ikke nådig i spalten «MortenN's dagbok» på klanen.no før det viktige oppgjøret.

- Man må kunne forvente at både ledere, trenere og spillere tar situasjonen på alvor, og gir alt for å «snu kjerringa», som Jørn Jamtfall kalte det. Det derfor er med stor skuffelse jeg registrerer at en av klubbens største profiler og best betalte spillere kontrer med å fly full rundt på byen natt til i går, under to døgn før kampen man skal vise seg drakta verdig. Jeg gidder ikke å henge ut vedkommende ved navn, men dette skal du vite: Vi holder ekstra godt øye med deg i dag, skrev Nydal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.