Gå til sidens hovedinnhold

Marcus Pedersen siktet for promillekjøring: - Jeg angrer veldig

Den ferske HamKam-spissen har tilstått forholdet.

Mandag 22. juni får 30-åringen dommen. Det skriver Hamar Arbeiderblad.

– Jeg skal ta den straffen jeg får. Hendelsen kom som en følge av hvordan ting har vært, og hvordan jeg har hatt det. Nå er jeg bare glad for at jeg ikke kjørte på noen eller noe. Det er skamfullt, sier Marcus Pedersen til avisen.

– Jeg angrer veldig, sier 30-åringen som er siktet for å ha kjørt med over 0,2 i promille.

Nettavisen har vært i kontakt med Espen Olsen, som er sportssjef i HamKam. Han henviser til uttalelsene i Hamar Arbeiderblad, og sier han ikke har noen kommentarer utover det.

- Jeg kan bare svare akkurat det samme.

Til HA sier han at klubben var kjent med hendelsen før de valgte å gi spissen en kontrakt som løper ut året.

- Marcus har vært åpen og ærlig med oss hele veien. Faktisk gjorde denne hendelsen oss enda mer motivert for at vi ønsket å gjøre dette for å hjelpe Marcus. Det er viktig for oss som klubb, for vi skal ta vare på mennesker, og spesielt HamKam-gutter. Han er en HamKam-gutt, og beviste dessuten sin motivasjon ved å trene disiplinert gjennom de siste månedene for å ta av seg noen kilo.

Les også: Marcus Pedersen klar for HamKam

Pedersen vil til HA ikke svare på hvor høy promille han hadde da han ble stoppet av politiet.

Ei heller hendelsesforløpet som endte med at han satte seg inn i bilen og etter hvert ble stoppet.

- Det skjedde noen greier i forkant der som ledet til dette. Så tok jeg en dum avgjørelse, sier han.

Heller ikke politiet ønsker å kommentere noe om hvor høy promillen var.

- Vi kommenterer ikke siktelsen forut for behandling i retten, sier politiadvokat Randi Johnsen i Innlandet politidistrikt til HA.

Les også: Vålerenga-stjerne vekker oppsikt. Nå kommer han med advarsel

Spissen forteller imidlertid til avisen at en rekke hendelser i livet gjorde at han nådde bunnpunktet ved å sette seg inn i bilen da han ikke burde gjort det.

- Uten at det på noen måte er formildende eller noen unnskyldning for hva jeg har gjort, så er det ikke til å stikke under en stol at hendelsen har en sammenheng med alt dette. Jeg vil ikke gå konkret inn på ting som har skjedd, men det har vært veldig tøft for meg. Jeg nådde bunnen på det punktet.

Den tidligere Strømsgodset-spissen ble klar for moderklubben HamKam tidligere denne måneden. 30-åringen sto uten klubb etter at Drammens-klubben valgte å terminere avtalen, og er nå tilbake i klubben han forlot i 2009.

Kommentarer til denne saken