*Nettavisen* Sport.

Marcus Pedersen trolig ferdig i Enga

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Det er mye kulere å spille i utlandet enn i Norge, sier den utlånte spissen.

23.06.12 14:45

Vålerenga har besluttet å ikke benytte seg av opsjonen på Marcus Pedersen, som er utlånt til Oslo-klubben fra nederlandske Vitesse, og 22-åringens tid i hovedstaden går trolig mot slutten.

Da spissen ble hentet til Vålerenga i vinter, sikret klubben seg en opsjonsavtale på seks millioner kroner. Denne gikk ut 15. juni, uten at Martin Andresen punget ut.

Dermed mister Vålerenga, som sliter på Tippeligaens åttendeplass og som tidligere denne uken røk ut av cupen, spisstalentet, som er toppscorer for blåtrøyene med fire mål.

Andresen: - Endelig avgjørelse ikke tatt
Pedersen får likevel lov til å bidra noen uker til. Han er i utgangspunktet Vålerenga-spiller fram til 1. august, og Andresen avslører at de ser på muligheter for å få beholde den tidligere U21-landslagsspilleren enda lengre.

- Vi skal ta oss en prat i løpet av juli før en endelig avgjørelse tas, forteller VIF-sjefen til VG.

Pedersen selv er usikker på fremtiden og om han drar tilbake til Vitesse.

- De var og så på meg i en vålerengakamp tidligere i sesongen, og da sa både klubbdirektøren og treneren at de ville ha meg tilbake til sommeren. Problemet er bare at de har skiftet trener siden den gang, sier storscoreren.

Ønsker seg tilbake til utlandet
Den nederlandske klubben har mildt sagt vært en ivrig forbruker av trenere siden Pedersen kom fra Strømsgodset til Gelredome i 2010, og byttet hele tre ganger.

- Jeg har hatt en fin tid i Vålerenga. Selv om vi ikke har fått de resultatene vi har ønsket, synes jeg at jeg har levert bra på de sjansene jeg har fått. Likevel er det mye kulere å spille i utlandet enn i Norge, og målet er helt klart å komme ut igjen. Nå skal Vitesse ut i Europa League, og det kunne det ha vært spennende å være med på. Jeg skal ta meg en prat med agenten min i neste uke, så får vi se hva som skjer, sier Pedersen til VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.