RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Marcussen langer ut mot Tysse-uttaket

Sist oppdatert:
- Doping er kreftsvulsten i idretten, og at man aksepterer det så enkelt, synes jeg er litt vondt.

I juli 2010 testet Erik Tysse positivt på tredjegenerasjons bloddoping, Cera. Dagen før påmeldingsfristen klarte Tysse OL-kravet og representerer Norge i kappgang, etter to års suspensjon.

- Synes det er litt rart
Norges OL-deltaker Ida Marcussen synes det er rart at kappgjengeren er med i OL-troppen.

- Jeg skulle ønske at OL var for rene utøvere, og ikke dopingdømte utøvere. Jeg synes det er litt rart at Tysse får være med, sier Marcussen til VG, som deltar i sjukampen i London fredag fra klokken 11.20.

De fleste friidrettsutøverne i Norges tropp er tause rundt uttaket, men Marcussen nøler ikke med å vise hva hun føler. Også treneren Lukas Udelhoven kommenterer saken og mener at nulltoleranse bør være nulltoleranse.

- Jeg hadde regnet med at Norge hadde sagt at nulltoleranse for doping er nulltoleranse, og ferdig med den saken, men nå mykner de opp, sier Udelhoven.

- Vi forholder oss til regelverket
Den norske dopingsaken havnet på friidrettsforbundets sportssjefs pult i juli 2010. Ronny Nilsen forsvarer uttaket.

- Vi forholder oss til regelverket, som sier at han kan gis anledning til å komme til Ol, og han har klart A-kravet som Olympiatoppen har satt. Derfor synes jeg det er helt i orden, i og med at regelverket er som det er, sier Nilsen.

Ida Marcussen skal være i sitt livs beste form og tror den norske rekorden på 6226 poeng vil ryke i London. Hun har også stor tro på at medalje kan være mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere