*Nettavisen* Sport.

Marcussen langer ut mot Tysse-uttaket

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

- Doping er kreftsvulsten i idretten, og at man aksepterer det så enkelt, synes jeg er litt vondt.

03.08.12 09:09

I juli 2010 testet Erik Tysse positivt på tredjegenerasjons bloddoping, Cera. Dagen før påmeldingsfristen klarte Tysse OL-kravet og representerer Norge i kappgang, etter to års suspensjon.

- Synes det er litt rart
Norges OL-deltaker Ida Marcussen synes det er rart at kappgjengeren er med i OL-troppen.

- Jeg skulle ønske at OL var for rene utøvere, og ikke dopingdømte utøvere. Jeg synes det er litt rart at Tysse får være med, sier Marcussen til VG, som deltar i sjukampen i London fredag fra klokken 11.20.

De fleste friidrettsutøverne i Norges tropp er tause rundt uttaket, men Marcussen nøler ikke med å vise hva hun føler. Også treneren Lukas Udelhoven kommenterer saken og mener at nulltoleranse bør være nulltoleranse.

- Jeg hadde regnet med at Norge hadde sagt at nulltoleranse for doping er nulltoleranse, og ferdig med den saken, men nå mykner de opp, sier Udelhoven.

- Vi forholder oss til regelverket
Den norske dopingsaken havnet på friidrettsforbundets sportssjefs pult i juli 2010. Ronny Nilsen forsvarer uttaket.

- Vi forholder oss til regelverket, som sier at han kan gis anledning til å komme til Ol, og han har klart A-kravet som Olympiatoppen har satt. Derfor synes jeg det er helt i orden, i og med at regelverket er som det er, sier Nilsen.

Ida Marcussen skal være i sitt livs beste form og tror den norske rekorden på 6226 poeng vil ryke i London. Hun har også stor tro på at medalje kan være mulig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag