RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: ØRN E. BORGEN/SCANPIX)

Mareritt for Skofterud

Sist oppdatert:
Kjøpet av Trond Iversens leilighet har utviklet seg til et skademareritt for Vibeke Skofterud.

Langrennsjenta Vibeke Skofterud brukte de første ukene av mai til å pusse opp sin nye leilighet i Mjøndalen i Buskerud. Lite ante hun da at den iherdige innsatsen med malerkosten skulle gi henne en mystisk albueskade som fortsatt plager henne.

- Jeg har kommet frem til at flere dager med oppussing og maling må være den eneste årsaken til skaden. Det var så mye som måtte gjøres med leiligheten etter Trond, spøker Skofterud galgenhumoristisk.

Blir ikke bra
Det første møtet med smertene fikk hun først da hun stod på rulleski under årets første treningssamling på Klekken i midten av mai. Siden den gang har hun hatt tre kortisonbehandlinger uten at skaden er blitt leget.

- Jeg har fått flere trøkker i trynet, og er ganske lei egentlig. Men samtidig har jeg klart å konsentrere meg om det jeg kan få gjort, i stedet for det skaden forhindrer meg i å gjøre. Jeg har trent mye sykling og rulleskøyter uten staver. Det har gjort at jeg er sterkere i beina enn noen gang, sier Skofterud.

På skinner
De siste to ukene har Slitu-jenta trent med en skinne som forhindrer at den vonde armen blir strukket helt ut, noe som gjør at hun har vært i stand til å bruke to staver under rulleskitrening.

- At jeg kan trene med staver igjen er et stort skritt i riktig retning. Ikke minst er den en fordel når vi skal gå på ski i nesten 3000 meters høyde i Ramsau neste uke. I utgangspunktet skal jeg gå med skinnen i to måneder, men legene kan ikke garantere at armen er helt bra etter det, forteller Skofterud.

Sikter mot topp ti
Skadeproblemer til tross: 26-åringen er fast bestemt på at den kommende sesongen skal bli langt bedre enn den skuffende fjorårssesongen.

- Målet er å komme opp på et mye høyere nivå enn i fjor, og at jeg stabiliserer meg blant de ti beste i hvert renn. Jeg har fått tilbake selvtilliten på trening, og det er viktig at jeg kan overføre dette til renn, sier Skofterud, som håper at skaden sitter i en muskel, og at det ikke er en nerve som skaper problemene.

- Det måtte flere MR-undersøkelser til før legene fant noe på bildene. Forhåpentligvis dreier det seg ikke om en nerveskade, for det er mer langvarig enn muskelskader, avslutter Skofterud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere