RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mareritt for Solberg

Foto: Roni Rekomaa (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Solberg punkterte allerede etter fire små kilometer i Rally Tyskland.

ANB: Etter å ha vært raskest på torsdagens shakedown var Petter Solberg full av optimisme foran åpningsdagen av Rally Tyskland.

VM-runden i skogene utenfor Trier kunne imidlertid ikke ha startet verre for spydebergingen. Bare fire kilometer var kjørt av den første etappen fredag da Solberg pådro seg en ulykkelig punktering.

Østfoldingens høyre bakhjul var plutselig flatt, men Solberg forsøkte å fortsette i håp om å komme seg til mål. Etter sju kilometer måtte han imidlertid gi tapt.

Skuffet
Solberg og kartleser Chris Patterson så ingen annen mulighet enn å stoppe for å skifte dekk. Det kostet naturligvis verdensmesteren fra 2003 kostbar tid.

I mål var han to minutter og 37 sekunder bak etappevinner Sebastien Loeb.

- Jeg traff noe i venstresving. Dekket flyttet seg litt av felgen. Etter ytterligere noen kilometer falt det helt av. Veldig uflaks, sa Solberg til wrc.com.

På spørsmål om det hadde vært mulig å fortsette til mål før han skiftet dekk, var spydebergingen krystallklar.

- Jeg hadde tapt mye mer ved ikke å skifte, sa han.

Dermed er Petter Solberg i realiteten ute av seierskampen i Tyskland allerede etter første fartsprøve.

Fikk opp farten
Problemene kom meget ubeleilig for Solberg - som virkelig holder farten til de beste i Tyskland. Både på fartsprøve nummer to og tre var han tredje raskest, men bare noen små sekunder bak de to beste.

Det er i realiteten bare spydebergingen og Dani Sordo som klarer å matche farten til ledende Sebastien Loeb. Mange av de øvrige førerne lider store tidstap.

Det siste kan være en klar fordel for Solberg. Fortsetter østfoldingen den gode kjøringen, kan han kjøre seg langt oppover resultatlistene dersom resten av helgen forløper problemfritt.

Etter tre kjørte fartsprøver fredag er han niendemann - med gode muligheter til å avansere videre. Sebastien Loeb leder med åtte sekunder på Dani Sordo. Jari-Matti Latvala på tredjeplass er nesten 40 sekunder bak.

- Vi må prøve å avansere sakte - ikke være helt ville. Det handler om å ta steg for steg, og se hvordan det ender på søndag. Vi må tenke positivt! sa Solberg etter tredje prøve.

Solberg ute
Om Rally Tyskland startet elendig for Petter Solberg, ble det trøbbel også for storebror Henning og hans østerrikske kartleser Ilka Minor.

Etter en moderat åpning i sin S2000-bil måtte duoen bryte rallyet allerede på prøve nummer to med tekniske problemer.

Eyvind Brynhildsen er nummer 15 etter halvkjørt dag fredag.

- Jeg hadde problemer med bremsene på den første prøven, men tidene er gode. Dette kan bli en morsom helg, sa han. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere