*Nettavisen* Sport.

Marerittet endelig over

Reduserer til 1-2 på Åråsen 2006. Resultat 3-3. Foto: (FOTO: TOR RICHARDSEN/SCANPIX)

Søndag spilte Miika Koppinen sin første hele kamp i Tippeligaen på ti måneder. Da gjør det lite at han er blitt forsvarspotet.

10.04.06 12:03

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): LILLESTRØM – ROSENBORG 3-3:

- Utrolig deilig å være tilbake, gliser finnen etter 3-3 mot Lillestrøm i serieåpningen.

Endelig kan han bli en nøkkelspiller i Rosenborg, etter at hele 2005-sesongen gikk i vasken på grunn av sykdom og skader.

Skrekklista
Fjorårets sykejournal kan ta pusten – og motet – fra enhver:

HTML EMBED

I januar måtte han avbryte Rosenborgs treningsleir på Gran Canaria på grunn av en skadet menisk. Den påfølgende operasjonen holdt ham utenfor i flere uker av de viktige sesongforberedelsene.

HTML EMBED

I april ble Koppinen rammet av bihulebetennelse. Feilmedisinering gjorde at sykdommen forverret seg. Så ille ble det at Koppinen ble sendt på sykehus for å få næring intravenøst.

HTML EMBED

I juni brakk han nesen i en duell med Ham-Kams Geir Frigård. Nytt skadevabrekk.

HTML EMBED

I slutten av juli pådro han seg en kneskade etter åtte minutter av treningskampen mot GIF Sundsvall. Resultat: Åtte uker på sidelinja.

Basma kastet opp
Men i vinter har Koppinen vært skadefri – og fast på stopperplass i RBK-forsvaret. Også mot Lillestrøm skulle han etter planen spille midtstopper. Men så begynte Christer Basma å føle seg dårlig ved ankomst Åråsen. Og mens Basma kastet opp, ble Koppinen kastet ut på høyrebacken.

- Jeg har spilt høyreback før, men det er en stund siden nå. Så det tok litt tid å venne seg til det, medgir Koppinen.

- Hva spiller du helst – back eller stopper?

- Jeg føler at jeg får utnyttet mine sterkeste egenskaper best som midtstopper. Men jeg er blitt vant til at Per-Mathias bruker meg som en potet. Det er helt greit.

Mål og markeringssvikt
Innledningen på kampen ble et mareritt for RBK-forsvaret. Markeringssvikt ved to cornere på rappen er ikke hverdagskost.

- Jeg vet ikke hva som skjer, bare at vi gjør markeringsjobben altfor dårlig, fastslår 27-åringen.

Og 20 minutter ut i kampen kompenserte han for eventuelle feil i det defensive arbeidet ved å heade inn 1-2-reduseringen for Rosenborg.

Etterpå var han særdeles fornøyd med å være tilbake – men bare middels fornøyd med 3-3.

- Uavgjort i den første kampen er et bra resultat. Men vi ville så gjerne hatt det fjerde målet. Og det hadde ikke vært ufortjent, mener Miika Koppinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag