PSG-REIMS 1-1:

PSG har slitt i Ligue 1 i 2023, og sto med to tap og en seier så langt dette kalenderåret før kampen. Reims har kun sluppet inn fire mål de siste elleve kampene, og var klare for å gi PSG-stjernene en real kamp.

Til tross for at gjestene i store deler av kampen, så PSG lenge ut til å stikke av med de tre poengene, takket være Neymars elegante scoring hvor han rundet keeperen og satte ballen i det åpne buret.

25 sekunder på overtid av den tillagte tiden slo PSG-forsvaret sprekker, og Folarin Balogun kunne sette inn utligningsmålet og forlenge marerittrekken til PSG.

– Han setter den i mål! Har du sett på maken! Selvfølgelig så er det Folarin Balogun som gjør det! Det er ikke til å tro, Direktesport-kommentator Robin Haugen.

Lens og Marseille, som ligger på forholdsvis andre- og tredjeplass i Ligue 1 spilte 1–1 tidligere i dag. Det gjør at avstanden fra PSG og ned fortsatt er på henholdsvis tre og fem poeng, og kampen om seriegullet er vid åpen.

Les også: Ellevill Ronaldo-gave kostet millioner

Så rødt etter 13 minutter

Etter en grusom førsteomgang tok Christophe Galtier grep. Vitinha ble erstattet med rutinerte Marco Verratti.

Effekten var umiddelbar, og seks minutter senere sendte Neymar pariserne i føringen. Kort tid senere skulle lykken snu.

Verratti kom altfor sent inn i en takling, og etter å ha sjekket med VAR ble italieneren tildelt det røde kortet. Da hadde han bare vært på banen i 13 minutter.

– Det kunne fort blitt et rødt kort det der. Den er grisestygg. Verratti er heldig som får bli værende på banen her. Dette er dramatisk, men jeg skjønner veldig godt at gutta i VAR-bussen har bedt dommeren om å gå ut og se på den her, kommenterte Haugen før dommeren konfererte med videoassistentene, og fikk rett i sin spådom.

Se taklingen i videovinduet under:

Kina-hyllest

I anledning kinesisk nyttår, som startet 22. januar, har PSG pyntet hele Parc des Princes, og spillerne tok til banen med drakter hvor navnene var skrevet på mandarin.

Dette er ikke første gang europeiske klubber hyller den kinesiske høytiden. Inter Milan, Barcelona, Marseille og PSG selv har alle tidligere spilt med kinesisk skrift på ryggen.

Marseille publiserte i 2020 en offisiell uttalelse hvor de forklarte hvorfor de hadde tatt det valget.

– Vi har et klart mål å doble vår internasjonale fanbase innen to år, og Kina vil spille en viktig rolle i den utvidelsen, heter det i uttalelsen.

Flere medier har spekulert i at dette er en bevisst markedsføringsstrategi, og at penger skal være den eneste tanken bak det.