STABÆK-VÅLERENGA 1-0: Vålerengas gullambisjoner gikk på en smell i Telenor Arena fredag kveld.

Ingen bør imidlertid være overrasket over det.

Bortekamp mot Stabæk er nemlig det verste Vålerenga vet i nyere tid. Oslo-laget hadde ikke vunnet i Bærum siden 1995, og så dårlig er faktisk ikke gullkandidatens statistikk mot noe annet lag i Tippeligaen.

Det ble ikke seier fredag, heller.

I stedet sørget hjemmelaget, som sesongåpnet med 0-7-tap hjemme mot Lillestrøm, for at de står med seks poeng etter tre kamper. Det er like mange som Vålerenga har.

Nielsen i stanga
Det var likevel Oslo-laget som startet best fredag.

17-åringen Håvard Nielsen var tilbake i startelleveren, og måtte inn som spiss etter at Morten Berre skadet seg på oppvarmingen. Unggutten, som scoret Vålerengas første mål denne sesongen, borte mot Viking, skapte også trøbbel for bæringene.

Først vendte han bort Jørgen Hammer, bare for å sette skuddet rett på Jan Kjell Larsen fra skrått hold. Så kom han seg fri på venstresiden, men avslutningen smalt i stanga og ut. Vålerenga hadde banespillet, men uten å skape altfor store sjanser.

Åtte minutter før pause ødela de for seg selv.

Veigar Páll Gunnarsson la corneren, Stefan Strandberg var ikke helt i balanse og fra kort hold headet Vålerenga-stopperen ballen i eget nett.

HTML EMBED

Pall kunne økt
Stabæks selvtillit steg flere hakk etter målet, og de var langt farligere de siste 53 minuttene enn de første 37, og i 2. omgang kunne Veigar Pall Gunnarsson punktert kampen da han styrte et innlegg fra høyere like utenfor stolpen.

Vålerenga har imidlertid stor grunn til å fortvile etter null poeng i Telenor Arena.

Ikke bare dominerte de mesteparten av 1. omgang, før den ble avsluttet med at de selv scoret Stabæks mål. I 2. omgang skjøt Kristofer Hæstad like over fra god posisjon etter bare noen sekunder. Så, midtveis i omgangen, var nok innbytter Bojan Zajic at han hadde utlignet. Skuddet ble imidlertid blokkert til corner.

Flere store sjanser maktet ikke Martin Andresens menn å skape.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Dermed ble det tap.

- Det var ingen god kamp fra vår side. Dette var passe minus, sa Andresen på MAX etter kampen.

Det er nok Rosenborg og de andre gullkandidatene glade for.

Samtidig kan man ikke gjøre annet enn å rose Stabæk for den snuoperasjonen de har gjort etter den grusomme seriestarten mot Lillestrøm. Målforskjellen er fortsatt bare 3-8, men det teller ikke særlig. Det handler om poeng. Og det handler om å få selvtillit i de bakre rekker. På de tre siste kampene før Rosenborg-kampen hadde Stabæk sluppet inn 15 mål. Nå står de med bare én baklengs - og det etter kamper og seirer mot de to største gullkandidatene i Norge før sesongen - Rosenborg og Vålerenga.

Nå er Stabæk selv et topplag.

Hvem hadde trodd det etter 0-7-tapet mot Lillestrøm?