RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Marerittet vokser

Sist oppdatert:
Situasjonen i amerikansk tungvektsboksing ble ytterligere forverret søndag morgen.

Amerikanske boksetilhengere fortviler. Samtlige av tungvektklassens store forbundstitler befinner seg nå i eie hos boksere fra det tidligere Sovjetunionen etter at «den siste amerikaner», Shannon Briggs, måtte innse nederlag mot russiske Sultan Ibragimov.

Tiet og temmet
For en bokser som allerede var upopulær blant sine landsmenn, gjorde Shannon Briggs lite for å vinne verken kampen eller nye tilhengere i Atlantic City, New Jersey søndag morgen norsk tid. Den 35 år gamle tittelforsvareren virket både uvillig og ute av stand å avfyre mer enn noen få slag per runde i det som skulle være USAs siste skanse mot invasjonen av tungvektere fra det tidligere Sovjetunionen.

Sultan Ibragimov hadde dermed få problemer med å utbokse sin større og tyngre motstander fra New York, og demonstrerte nok en gang at store muskler og macho-adferd er ingen match for god bokseteknikk. Samtlige poengdommere tilkjente utfordreren seier og WBO-tittelen med siffrene 119-109, 117-111 og 115-113 ved fullført distanse.

Dro frem klassiker
Briggs overrasket heller ikke TV-seere eller noen av drøyt fem tusen tilskuerne i salen da han etter kampen serverte begrunnelsen for sin svake prestasjon:

- Jeg slet med astma under oppkjøringen til kampen. Jeg kunne ikke trene i det hele tatt i to uker. Den eneste grunnen til at jeg i det hele tatt tok kampen var at de (WBO) ville ha tatt fra meg tittelen om jeg ikke bokset, forklarte Briggs etter kampen, som ved å gjennomføre tittelforsvaret ble ca. 10 millioner kroner rikere.

35-åringen har en lang historikk med å tilsynelatende lide av astma før og under kamper, spesielt i de han ikke vant. Flere av Briggs' tidligere trenere sår imidlertid tvil om diagnosen og hevder bokserens manglende vilje til å trene er årsaken til at han stadig møter veggen kondisjonsmessig. Briggs veide 124 kilo på innveigningen fredag ettermiddag – 31 kilo mer enn ved proffdebuten for femten år siden.

Holyfield neste?
Med seieren over Briggs inntar Sultan Ibragimov nå tungvektklassens elite. Det er foreløpig uklart når den nye WBO-mesteren skal gjøre sitt første forsvar av tittelen, men den russiske hovedstaden har allerede vært nevnt som et aktuelt åsted for slaget - kanskje så tidlig som i september eller oktober.

- Vi vil gjerne at Sultan forsvarer tittelen sin hjemme i Russland, sier promotor Leon Margules til ESPN.

Aktuelle utfordrere for Ibragimov sies å være tidligere verdensmester Evander Holyfield (44) og Calvin Brock, som ble grundig utklasset da han forsøkte å ta IBF-tittelen fra ukrainske Wladimir Klitschko i fjor høst. Begge amerikanerne anses som uverdige utfordrere av omtrent samtlige eksperter og tilhengere, men et Russland vs. USA oppgjør vil antageligvis generere stor interesse i Moskva, spesielt hvis det er et kjent amerikansk navn som Holyfield.

No show fra Tyson
Tidligere tungvektsmester Mike Tyson dukket i motsetning til annonsert ikke opp som sekundant i hjørnet til Sultan Ibragimov i Atlantic City. Eks-mesteren søkte tidligere i uken om trenerlisens i staten New Jersey slik at han kunne assistere sin nære venn i rundepausene under kampen, men fikk avslag da søknadspapirene han leverte til New Jersey State Athletic Commission ikke var korrekt utfylt.

40-åringen hadde heller ikke levert en formell søknad om utreisetillatelse fra staten Arizona. Tyson ble tidligere i år pålagt å holde seg i hjemstaten inntil rettsaken mot ham er overstått. Tungvektslegenden risikerer fengselstraff etter å ha blitt pågrepet for narkotikaforbrytelser i byen Scottsdale tidligere i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere