Gå til sidens hovedinnhold

Marerittnatt ble drømmedag for Romøren

- Jeg hadde det verre enn den verste fyllesyke du kan tenke deg, sier Bjørn Einar Romøren. 22-åringen gikk fra en søvnløs natt til karrierens annen verdenscupseier søndag.

Bjørn Einar Romøren har hatt problemer med søvnen etter tilbakekomsten fra verdenscuprennene i USA. På rom med Roar Ljøkelsøy ble det ingen hyggelig natt til søndag.

- Jeg våknet klokken to, mens Roar sovnet da jeg våknet. Først klokken seks fikk jeg sove, så du kan tro det var en morsom natt på rom 305. Da jeg våknet var jeg helt ferdig. Veldig svimmel og i dårlig forfatning, forteller Bjørn Einar Romøren til NTB.

Han hoppet 125,5 meter i førsteomgangen i Lahtis søndag, men anså kampen om seieren som tapt ettersom han lå på 4. plass. Det var Janne Ahonen og Roar Ljøkelsøy som ledet.

Med dårligere fart i finaleomgangen landet han likevel på 126 meter, og det klarte verken verdenscuplederen eller Ljøkelsøy å slå. Dermed kunne Bjørn Einar Romøren rope "sinnssykt" enda en gang, og ta på seg den blå trøya som beviser at han leder den nordiske cupen.

Gleder seg til Kollen

- Det betyr faktisk veldig mye for meg, akkurat som hoppuka betyr veldig mye for tyskere. Nå ber jeg hver dag om at det skal bli knallvær i avslutningsrennet i Holmenkollen, sier han.

Roar Ljøkelsøy kuppet annenplassen etter 126 og 122,5 meter, mens Janne Ahonen bare klarte 3. plass. Han kunne nok tenkt seg noe bedre på hjemmebane. Tommy Ingebrigtsen gjorde dagen komplett for de norske med 4. plass.

- Hvor mye tok Roar inn på Ahonen? var det første Ingebrigtsen spurte pressen om etter rennet.

- Det er umulig å være misfornøyd på en sånn dag. Det er tre gode bakker igjen. Jeg liker Lillehammer best, men gleder meg mest til Holmenkollen, sa han.

Janne Ahonen leder verdenscupen 172 poeng foran Ljøkelsøy.

Sjokolade og kaffe

Bjørn Einar Romøren vant sitt første renn siden triumfen i Bischofshofen i januar 2003, og det var helt fortjent. I likhet med lagkameratene har han vist svært stabil hopping i Lahtis, 123 og 128 meter i lagkonkurransen lørdag og 125,5 og 126 meter søndag.

Men det måtte litt uvanlige forberedelser til for at det skulle ende så godt.

- Jeg drakk kaffe og spiste sjokolade mellom hoppene. Det er så god sjokolade her, vet du. Det gjorde susen, sa Romøren.

Han og Roar Ljøkelsøy smilte bredt på pressekonferansen etter nok en stor norsk dag i hoppbakken. Janne Ahonen var ikke like blid.

- Jeg får sette meg i midten jeg som er "Rolls", sa Romøren.

- Rolls-Royce?

-Ja, har du ikke hørt det? Det er Tommy som står for uttrykkene på laget.

Mandag flytter hopperne seg til Mika Kojonkoskis hjemby Kuopio. Der er det hopprenn onsdag kveld, før verdenscupen fortsetter på Lillehammer fredag. Søndag ligger alt til rette for en perfekt avslutning i Holmenkollen.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley