Gå til sidens hovedinnhold

Marerittstart for Sogndal

Sogndal drømmer om opprykk, men fikk en fæl start på sesongen.

Ett mål, to utvissninger og tre baklengs. Det var den dystre statusen for Stig Nord etter hans første seriekamp som Sogndal-trener.

- Dette var veldig skuffende. Prestasjonene var for dårlige, sier Nord til BT.no.

Ga linjedommeren fingeren
Om det var resultatet eller spillernes oppførsel som var mest skuffende er uklart. Det som er sikkert er i hvert fall at vestlendingene fikk en nærmest umulig oppgave, etter at Marco Reda ble utivst fem minutter før pause.

På stillingen 1-1 viste nemlig kanadieren ifølge raportene fingeren til linjedommeren. Ikke spesielt smart, særlig ettersom han fikk sitt første gule kort allerede etter kvarteret.

Som om ikke det var nok, måtte også Sogndal-stopper Børre Steenslid forlate kampen med to gule. Det første kom etter en halvtimes spill, det andre 20 minutter før slutt.

To av Fjellstad
Gjestene fikk imidlertid en strålende start på kampen. Rune Bolseth ga Sogndal ledelsen etter 28 minutter, men bare åtte minutter etter satte Christer Fjellstad inn utligningen.

Tre minutter før pause og to minutter etter Redas utvisning, var vertene i føringen. Mayard sørget for at Pors kunne gå til pause med ledelse - med sin første scoring for klubben.

Tolv minutter etter sidebytte scoret Christer Fjellstad sitt andre for dagen. Derfra og ut hadde hjemmelaget en grei jobb.

Pors var det eneste laget som vant med to mål, og tar påskeferie på toppen av Adecco-tabellen. Også opprykksfavorittene Bodø/Glimt og Aalesund vant i åpningsrunden, mens hardtsatsende Strømsgodset skuffet med 1-1 hjemme mot Hødd.

Her finner du alt om Adeccoligaen!

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem