*Nettavisen* Sport.

Marerittstart for Solberg

Foto: (AFP/Scanpix)

Drømmestart ble til mareritt på tredje fartsprøve for Petter Solberg i Rally Portugal fredag.

25.03.11 12:45

Spydebergingen har gjort det klinkende klart at pallplass er målet i årets tredje VM-runde. Det kan imidlertid vise seg å bli vanskelig.

Solberg og kartleser Chris Patterson åpnet riktignok den første hele dagen i Portugal på praktfullt vis fredag morgen. Solberg fløy gjennom den første prøven – og var raskest av samtlige. Ikke rart østfoldingen var tilfreds etter målgang.

- Det var en god start. Vi må finne rytmen, fordi vi gjorde noen dumme feil. Det var en vanskelig etappe, og jeg er glad for å ha fått til den tiden, sa han til wrc.com.

Traff stein
Om det var rytmen som manglet på etappe nummer to, vites ikke. Men i løpet av sekunder ble drømmestarten forvandlet til en mareritt-start i jakten på pallplass. Drøyt halvveis på prøven traff Solberg en stein og pådro seg en punktering på det høyre forhjulet. Spydebergingen kjørte til mål, men ga bort nesten et helt minutt til ledende Mikko Hirvonen.

- Jeg kunne stoppet og skiftet dekket, men tror jeg ville ha tapt mer på det. Vi mistet ett minutt, men det kunne blitt enda mer, konstaterte Solberg.

Før prøve nummer fire fikk han byttet det ødelagte dekket – og var plutselig med i teten igjen. Bare Sebastien Ogier tok seg raskere til mål enn verdensmesteren fra 2003.

- Vi har tid å ta igjen på de andre, men det er en lang helg, så forhåpentligvis kan vi melde oss på igjen. Jeg må virkelig pushe hardt, for det gjelder å ha kontakt lørdag kveld, sa Solberg.

Storebror sliter
Det skiller ikke mer enn seks sekunder mellom de fire beste førerne så langt i Portugal. Sebastien Ogier overtok ledelsen i rallyet på den siste prøven før lunsj fredag.

Bak han følger Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen og Jari-Matti Latvala som perler på en snor. Petter Solberg er 55 sekunder bak på femteplass.

Henning Solberg følger deretter – et lite halvminutt bak lillebror. Han har hatt sine egne problemer på morgenkvisten fredag. Allerede på den første etappen fusket østfoldingens bil stygt.

Henning Solberg fikk ikke sjekket feilen før på service, men på prøve fire virket ting å fungere bedre.

- Det går bedre nå. Jeg prøver mitt beste, og har en god følelse med bilen, sa han.

Østberg ute
Verst av alle har imidlertid Mads Østberg hatt det i Portugal. Ikke bare krasjet han på torsdagens publikumsetappe og tapte nesten to minutter på det. På den første etappen lørdag måtte han i tillegg bryte med en ødelagt girkasse.

Spørsmålet er om VM-fireren kan komme til start igjen lørdag.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.