RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marerittstart for Team Jayco

Foto: Jonas Lindstrøm (www.procycling.no)
Sist oppdatert:
- Vi er ikke så veldig bekymret, sier lagets stjerne, Luke Durbridge. Se video!

SKIEN (procycling.no): I fjor stilte Team Jayco-Skins (som laget het da) til start med supertalentet Michael Matthews under Ringerike Grand Prix. I år er Matthews i Rabobank, dermed er det Luke Durbridge og Michael Hepburn som er lagets store stjerner.

Se video av Luke Durbridge i bunnen av artikkelen!

Det så imidlertid ikke slik ut i går. Hepburn endte i bakleksa på etappen sammen med lagkameratene Nick Aitken og Malcolm Rudolph. Trioen tapte over 20 minutter i løpet av åpningsetappen mot Larvik. Det var en liten trøst i at Jay McCarthy knep 11.-plassen på etappen, men laginnsatsen ser ikke ut til å bekymre Durbridge.

- Tja, det ble til slutt en litt nøytral dag. Vi hadde ønsket oss en bedre dag og kjempet i toppen, kanskje fått en topp fem plassering, men vi er ikke så veldig bekymret. Det er et langt ritt, og siden noen av våre ryttere tapte en del tid i går, så har vi gode muligheter til å få med noen i brudd, sier Durbridge til procycling.no.

Når det er sagt, består laget stort sett av unge banesyklister. Hepburn (19) og Durbridge (20) har blitt verdensmestere på bane, og sistnevnte ble kun slått av Taylor Phinney under U23-tempoen i fjorårets VM.

- Det kan bli massespurt
Derfor vil man fremfor alt merke australiernes tilstedeværelse i Glava Tour of Norway når det drar seg til massespurt. Michael Matthews fikk med seg to etappeseirer i 2010, og det bør ikke forundre noen dersom Jayco-laget slår til også under årets ritt.

LIVE: Her følger du torsdagens etappe!

- Hva tenker du om dagens etappe?

- Det er en veldig kupert etappe, som likner litt på avslutningen av gårsdagens etappe. Så vi skal prøve å sitte langt fremme og holde seg unna uhell. Det tror jeg blir det viktigste i dag.

- Det kan bli en massespurt, men det avhenger av hvor fort det kjøres opp den siste bakken.

McCarthy eller Garver
- Om det blir en massespurt hvem vil dere kjøre for da?

- Da kjører vi nok for Jay McCarthy eller Ale Garver.Vi har en del raske karer så det avhenger av hvem som har de beste beina.

- Mange av dere har en bakgrunn fra banesykling tror du at dere kan få til et godt opptrekk?

- Hvis vi har med alle til finalen har vi et av de beste opptrekkene, så det er et av kortene vi kan spille i dag.

Her kan du se et videointervju med Luke Durbridge (foto og redigering av Magnus Linnestad):

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere