STRØMSGODSET - BRANN 3-1:

MARIENLYST STADION (Nettavisen): Brann ligger fortsatt helt sist i Eliteserien etter at bergenserne tapte 1-3 borte mot Strømsgodset lørdag kveld.

Brann så lenge ut til å kunne få en opptur på Marienlyst stadion da Aune Heggebø sendte bergenserne opp i ledelsen i første omgang, men drammenserne slo nådeløst tilbake etter hvilen.

Herman Stengel, Gustav Valsvik og Tobias Gulliksen sørget med hver sin scoring for at Brann må reise tomhendte hjem til Bergen.

Da det var klart hvem som kom til å stikke av med seieren ble også Brann-spillerne hånet av hjemmelagets supportere.

- Vi skal på nachspiel, sang Godset-fansen, og refererte selvsagt til den mye omtalte Brann-skandalen.

Heltne Nilsen gir Stengel æren

Brann-profil Sivert Heltne Nilsen er som ventet skuffet over resultatet når han møter Nettavisen etter kampen, men midtbanekrigeren synes laget fra Bergen hang bra med i store perioder.

- Det er ikke en dårlig prestasjon, men prestasjonen er ikke god nok til å ta med seg poeng i dag, sier Heltne Nilsen til Nettavisen.

Han mener Godset-målscorer Stengel var hovedårsaken til at laget fra Drammen stakk av med alle poengene.

- Årsaken er Herman Stengel. Det er han som avgjør kampen med et skudd og en dødball som er helt enorm. Han slår den flatt inn på hodet til Valsvik som header knallhardt fra straffemerket og i mål. Det er en helt enorm serv. Min gode venn Stengel har ikke lyst til å hjelpe oss i hvert fall. Han står frem på Godset og har søren meg blitt aggressiv også, forklarer Heltne Nilsen.

Brann-spillerne hadde en uvanlig oppladning til kampen der Kristoffer Barmen fikk sparken av klubben dagen før kamp, men midtbanespilleren opplever at laget har klart å beholde fokus.

- Jeg synes faktisk vi klarer å gå inn i bobla under kampen i dag. Vi er til stede og klarer å løse de vanskelige situasjonene de putter oss i. Det var bra tilstedeværelse og energi, sier Heltne Nilsen som må reise skuffet hjem til Bergen etter tapet i Drammen.

Lang mer fornøyd var målscorer Gulliksen.

- Det var fantastisk, rett og slett. Jeg hadde faktisk en god følelse helt siden jeg kom hit, at vi skulle gjøre en god prestasjon. Så lugget det litt underveis, men når man har spillere som Herman Stengel på midtbanen så fikser han comebacket vårt, sier en blid Gulliksen til Discovery+ etter kampen.

Les også: Brann-keeper Mikkel Andersen har terminert kontrakten med Brann

Fulle av energi

Det har vært alt annet enn det sportslige som har vært i fokus rundt Brann den siste uken. Fredag fikk som nevnt Barmen sparken av klubben, Mikkel Andersen terminerte sin kontrakt og ni spillere fikk skriftlig advarsel etter nachspiel-skandalen.

Før lørdagens kamp i Drammen var imidlertid Brann-spillerne klare på at de ikke ville snakke om fredagens hendelser og heller kun konsentrere seg om kampen mot Godset.

Og gjestene fra Bergen startet fulle av energi da dommer Svein Oddvar Moen blåste i gang kampen på Marienlyst.

Brann viste tidlig at de ville gi Strømsgodset hard kamp om poengene, men det var likevel hjemmelaget som skapte kampens første store sjanse.

Etter 10 minutter fikk Godset en corner som Jonathan Parr var nær med å sette direkte i mål. Brann-kaptein Daniel Pedersen maktet imidlertid å redde på strek bak en utspilt Håkon Opdal.

Tre minutter senere var Godset farlig frempå igjen, men denne gangen han Opdal bedre med da han reddet headingen til Fred Friday.

Les også: Barmen har fått sparken av Brann

Heggebø scoret

Selv om det var Strømsgodset som skapte mulighetene i starten av kampen, hang gjestene fra Bergen likevel godt med og utover omgangen var det Brann som skapte farlighetene.

Etter 22 minutter kunne de rødkledde slippe jubelen løs da Robin Taylor slo inn fra venstresiden. Inne i boksen kriget Anue Heggebø seg fri og stanget inn 1-0 til Brann til vanvittig jubel fra de tilreisende Brann-supporterne.

- Kjempedeilig, sa Heggebø til Discovery i pausen om scoringen.

Det kunne også fort ha blitt enda et mål for Brann før pause på Marienlyst.

Ti minutter før hvilen var nemlig Sivert Heltne Nilsen nær med å stange inn bergensernes andre mål for kvelden på et hjørnespark som Bård Finne slo inn foran mål. Nilsens heading hadde retning mot mål, men på streken stod Parr og fikk avverget scoring.

Ved pause stod det dermed 1-0 til Brann.

Enorme sjanser

Strømsgodset var ikke fornøyde med de første 45 minuttene, men laget fra Drammen så umiddelbart bedre ut etter pausen.

Bare sekunder ut i den andre omgangen burde Friday ha utlignet for Godset da han fikk heade helt umarkert foran mål, men nigerianeren bommet på ballen.

Et lite minutt senere var Friday nær scoring igjen. Dene gangen fikk han hjelp av Brann-stopper Ole Martin Kolskogen som vartet opp med et horribelt tilbakespill til Opdal. Til Kolskogens store lettelse maktet Brann-keeperen å forstyrre Friday såpass at ballen endte centimetere til side for mål.

Drømmetreff

Etter en intenst start på andreomgangen fra hjemmelaget så kampen igjen ut til å jevne seg litt mer ut, men det var helt til Herman Stengel ladet skuddfoten. Godset-profilen mottok ballen like utenfor Branns sekstenmeter og hamret inn 1-1 for hjemmelaget.

- For en kanonkule, utbrøt Discovery-kommentator Fredheim.

Brann-trener Horneland foretok seg tre bytter etter scoringen. Inn kom Petter Strand, Kasper Skaanes og Mathias Rasmussen.

Byttene så ut til å fungere, for Brann kom raskt mer med i kampen igjen.

Derfor var det nok ekstra tungt å svelge for bergenserne at Strømsgodset tok ledelsen i forbindelse med en dødball etter 74 minutter. Stengel slo inn foran mål der Gustav Valsvik knuste Brann-forsvaret i luften og stanget inn 2-1.

Brann maktet aldri å slå tilbake og fire minutter før slutt satte i stedet Gulliksen inn 3-1 for hjemmelaget.

Laget fra Bergen ligger dermed fortsatt helt sist på tabellen.