*Nettavisen* Sport.

Marginene med Liverpool mot Fulham

Foto: SCANPIX / REUTERS / Phil Noble

Vant takket være komisk selvmål, og reddet Hangeland-heading på streken.

27.01.11 00:42

LIVERPOOL - FULHAM 1-0:

Liverpool har opplevd mye motgang de siste par årene. Mange ganger har den tallrike tilhengerskaren forbannet seg over manglende marginer i avgjørende situasjoner.

I onsdagens utsatte Premier League-oppgjør mot Brede Hangeland og Fulham så lykken imidlertid ut til å ha snudd for de helrøde.

Riktignok ble Fernando Torres tvilsomt avblåst for offside da han satte inn ballen i nettet allerede etter fem minutter.

Og Merseyside-laget fortsatte også som det beste laget i mesteparten av de første 45 minuttene. Gjestenes keeper, David Stockdale, reddet glimrende ved flere anledninger før hvilen.

Men også Fulham kunne scoret. Moussa Dembélé fikk bortelagets beste mulighet, men skjøt svakt rett på Pepe Reina etter forarbeid fra Andy Johnson.

Klønet det til
Men etter andre halvdel av kampen kunne Liverpool prise seg lykkelig over å ha fått med seg alle poengene.

John Paintsil klønet ballen forbi egen keeper etter at Clint Dempsey spilte en horribel feilpasning på egen halvdel. Fernado Torres skjøt via Brede Hangeland og i stolpen, før Paintsil og keeper Stockdale på nærmest komisk vis ikke klarte å få returen unna.

Med ni minutter igjen av ordinær tid fikk Hangeland en av Fulhams store muligheter i sluttminuttene. Landslagskapteinen headet en corner mot mål. Reina var utspilt, men Raúl Meireles sleivet ballen unna på streken med leggskinnet.

Like etter fikk Dembélé en eventyrlig sjanse til å rette opp den svake avslutningen fra førsteomgangen, men feilet igjen.

Dermed fikk Kenny Dalglish sin første hjemmeseier etter managercomebacket på Anfield.

- Totalt sett var vi litt heldige som vant. Men vi viste besluttsomhet og var veldig bestemte på vinne. Vi er storfornøyde med tre poeng og at vi klarte å dra i land seieren, oppsummerte Liverpools manager overfor Sky Sports.

Samme tabellposisjon
Liverpool klatret også til 7.-plassen på tabellen, den samme tabellposisjonen som klubben hadde på slutten av fjorårsesongen.

- 7.-plass er mye bedre enn der vi lå for et par uker siden, konstaterte Dalglish.

Fulham-manager Mark Hughes fastslo at de forspilte sjansene ble skjebnesvangre for hans mannskap.

- De skapte ikke mye i annenomgangen, bortsett fra målet. Vi hadde våre muligheter, men tok dem ikke, sa Hughes til Sky Sports.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag