RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Margunn brenner for sørlandsfotballen

Sist oppdatert:
OL-helten Margunn Haugenes (37) fortsetter som spillende trener i Amazon Grimstad. Les om klubbens planer for sesongen.

I en ny artikkelserie kommer Nettavisen til å presentere samtlige klubber i Toppserien. Amazon Grimstad er først ut.

Hun fylte 37 år torsdag, men har lagt til side planene om å gi seg som toppspiller. I stedet satser Margunn Haugenes fullt som spillende trener for et ungt Amazon Grimstad-lag.

- Jeg hadde bestemt meg for å legge opp etter sesongen i fjor, men jeg tar en sesong til. Vi har et lag med mange unge og urutinerte spillere, og jeg vil ikke legge alt ansvaret på deres skuldre ennå. De trenger mer ballast i form av rutine, sier Haugenes til Nettavisen.

Opp fra asken
Den tidligere Fulham-proffen og gullvinneren fra OL i 2000 tok over som spillende trener da Amazon havnet i en dyp økonomisk krise i fjor. Treneren og flere av de rutinerte spillerne forsvant.

- Fjorårets 6. plass var over all forventning ut fra forutsetningene. Vi hadde tidvis bare 13 spillere i stallen. Nå er vi i en langt bedre situasjon. Vi har fått tid til å hente inn spillere, og de yngre spillerne får en hel vinter på å tilnærme seg det nivået de bør være på, sier Haugenes.

Godt trent
Nå håper hun å bidra til at Amazon skal etablere seg som et fast innslag i Toppserien, slik at de unge talentene på Sørlandet slipper å dra til Oslo for å spille toppfotball.

- Selv om man noen ganger tenker at det hadde vært deilig å ha fri i helgene, synes jeg det er veldig spennende å være trener. Fotball har vært en viktig del av livet mitt i lang tid. Akkurat nå føler jeg et sterkt engasjement for Amazon. Jeg har lyst til å være med på å gjøre klubben til et stabilt lag i Toppserien, slik at alle de unge talentene på Sørlandet har et tilbud i regionen, sier tobarnsmoren, som ikke har ligget på latsiden på treningene i høst og vinter.

- Det er opp til trenerteamet å avgjøre hvor mye jeg skal spille, men jeg er godt trent. Den fysiske formen er like god som tidligere. Vi hadde en 3000-meter-test nå i vinter som viste at jeg har nesten like god kondisjon nå som da jeg var proff i Fulham, avslutter 37-åringen.

Vi har stilt 11 spørsmål til Margunn Haugenes, daglig leder Arne Kristensen og sportslig leder Roald Eriksen:

1. Hvilke nye spillere er kommet?
Tiina Salin (HJK), Annina Åman (HJK) Christine Kjos (Donn), Trine Iversen (egen stall) Cecilie Liane (egen stall)

2. Hvilke spillere har forlatt klubben?
Hanne Baust Staurset (lagt opp), Marit Sørvik (Donn), Renate Vetnes (Donn), Tone Merete Linden.

3. Hvilke spillere/spillertyper står på ønskelista?
- Vi har 19 spillere i stallen, men hadde håpet på 21. Vi er derfor på utkikk etter to forsterkninger i forsvar og på midtbanen, men vi har ingen hast.

4. Hva er ambisjonene for sesongen?
- Vi er veldig fornøyd med 6. plassen vi fikk i vår første sesong i toppserien i 2006. Vi har som mål å stabilisere oss i toppserien og sikter ikke høyere enn 6. plass i år.

5. Hva er programmet frem mot seriestart?
- Vi skal ut i flere treningskamper i vinter og reiser på et treningsopphold på La Manga.

6. Klubbens største spillerprofiler.
- Våre nye finske landslagsspillere Tiina Salin og Annina Åman, samt spillende trener Margun Haugenes og Una Nwajei.

7. Hvor ofte trener dere?
- Vi har fellestreninger 4-6 ganger i uka. I tillegg har vi noen morgentreninger for dem som har anledning. Når man tar med egentrening også, har de fleste spillerne 8-10 økter i uka.

8. Hvordan er treningsfasilitetene?
- Vi trener i Sørlandshallen og på den nye kunstgressbanen i Froland. Vi skal spille kampene våre på Fevik stadion i år.

9. Hvor stort er årets budsjett?
- Ca 2,5 millioner kroner for A-laget. Det er noen hundre tusen kroner mindre enn i fjor. Mye er rettet opp etter de økonomiske problemene i fjor, men vi kjører fortsatt en stram økonomisk linje. Lønnsutgiftene er kuttet kraftig.

10. Er noen av spillerne lønnet?
- Nei, men det finnes visse godtgjørelser.

11. Skal stadionet forbedres?

- Gravearbeidene på Levermyr har allerede startet, og planen er at et flunkende nytt stadion skal stå klart til seriestart 2008. Arenaen får 500 sitteplasser under tak. Det bygges ny løpebane og en av treningsbanene gjøres om til kunstgressbane med undervarme. Her har kommunen virkelig snudd seg om, det er en klar standardhevning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere