RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marion Jones kan felles av eksmannen

(foto: scanpix)
C.J. Hunter, den dopingtatte eksmannen til sprintdronningen Marion Jones, samarbeider ifølge San Jose Mercury News med etterforskerne i dopingsaken rundt BALCO-laboratoriet.

Avisen skrev i helgen at Hunters advokater har vært i kontakt med USAs antidopingbyrå de siste ukene, og at han selv har møtt etterforskere.

- C.J. samarbeider og akter å fortsette med det, sa hans advokat Angela DeMent til avisen.

Jones vant fem medaljer i Sydney-OL, da hun fortsatt var gift med Hunter. Hun er havnet i etterforskernes søkelys selv om hun aldri har avgitt positiv dopingprøve. Hun har alltid benektet å ha brukt dopingmidler, men ettersom THG som står sentralt i BALCO-saken tidligere ikke kunne spores i dopingtester kan utøvere bli utelukket som følge av dokumenter eller vitnemål.

Sprinteren Kelli White aksepterte to års utelukkelse etter at etterforskningen viste at hun hadde brukt flere og mer alvorlige dopingmidler enn modafinil som hun testet positivt på.

Graver i BALCO-arkivene
Fire andre amerikanske friidrettsstjerner har fått beskjed om at de risikerer dopinganmeldelse som følge av etterforskningen, blant dem Tim Montgomery som er verdensrekordholder på 100 meter og far til Marion Jones’ barn. Flere kan følge, avhengig av hva etterforskerne finner ut.

C.J. Hunter var kulestøter i verdensklasse. Jones skilte seg fra ham etter at det kom fram at han testet positivt på steroider fire ganger i oppkjøringen til Sydney-OL.

Blant Hunters støttespillere var Victor Conte, lederen for BALCO-laboratoriet som skal ha forsynt mange idrettsutøvere med THG og andre dopingmidler.

Hunter kan gi opplysninger om hvilken tilknytning Jones eventuelt hadde til BALCO, og etterforskerne håper at han kan forklare kodede opplysninger som eventuelt refererer til Jones i beslaglagte BALCO-dokumenter.

Ifølge New York Times er også Marion Jones’ ekstrener Trevor Graham avhørt av etterforskerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere