Marit Bjørgen: - Forberedt på at sånt kan skje

Foto: (Youtube)

Slik reagerer langrennsstjernene på terroren i Russland.

09.07.14 14:03

- Det er helt forferdelig og aldri morsomt å høre om slike ting, sa Ingvild Flugstad Østberg om søndagens terrorhandling i Volgograd.

Terroraksjonen krevde minst 14 liv.

Det skjedde i en by som ikke ligger mer en 700 kilometer unna OL-byen Sotsji.

Østberg tok 3.-plassen i søndagens skøytesprint i Tour de Ski og er en av dem som nokså sikkert kommer til å konkurrere i OL som starter om en drøy måned.

Etter løpet fikk hun høre om terroren ved togstasjonen i byen som tidligere het Stalingrad.

- Det er aldri morsomt å høre om sånt. Tanken på at noe slikt har skjedd i nærheten av Sotsji er ikke noe all right. Dette er mye viktigere enn et skirenn, men samtidig er det ikke så mye du får gjort med det personlig.

- Gjør det deg redd?

- Du tenker jo på det, men jeg kommer til å reise dit om jeg blir tatt ut. I vår hadde vi et møte med Olympiatoppen slik at vi ble klar over trusselen i forbindelse med OL, sa Østberg.

Brått på
Marit Bjørgen endte på 5.-plass søndag og leder Touren etter to etapper. Hun likte ikke det hun fikk høre om hendelsen i Volgograd.

- Dette kom brått på. Jeg må nesten få tenke meg om før jeg kommenterer dette, men jeg kan si at vi på en måte er forberedt på det. Jeg regner med at de tar vare på oss når vi kommer til OL og håper at de gjør de riktige tingene, sa Bjørgen.

- Det er vanskelig å kommentere noe når jeg ikke har sett nyhetsbildet, men på generelt grunnlag er jeg ikke bekymret for sikkerheten i OL. Jeg regner med at Sotsji kommer til å være et av de sikreste stedene i verden når OL pågår, mente Martin Johnsrud Sundby.

Stålkontroll
Landslagssjef Vidar Løfshus sier at landslagsledelsen blir løpende orientert om sikkerhetstrusselen rundt OL.

- Vi får løpende oppdateringer fra PST via Olympiatoppen og har hatt to møter med dem. Det er nok mange snikskyttere som følger fra alle hold under OL, og jeg føler at Sotsji blir en festning. Jeg er ikke bekymret i det hele tatt og føler meg veldig trygg på at det kommer til å gå bra under OL. Jeg tror Russland har stålkontroll på dette, sa Løfshus. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.