Gå til sidens hovedinnhold

Marit Bjørgen har fått TV-jobb

Den tidligere langrennsstjernen blir ekspert.

Tidenes norske kvinnelige langrennsløper Marit Bjørgen blir TV 2s ekspert under VM i Oberstdorf som starter denne uka, melder kanalen i en pressemelding tirsdag.

I «Vinterstudio» på TV 2 hver kveld skal Bjørgen kommentere det som skjer fra VM i Oberstdorf, sammen med anker Siri Nilminie Avlesen-Østli. Bjørgen kommer til å følge VM tett fra sofaen hjemme i Oslo.

- Det kommer til å være mye engasjement, følelser, meninger, nervøsitet og sikkert også litt frustrasjon fra meg, forteller Marit Bjørgen om jobben.

TV 2 mener de nå har fått på plass en meget kompetent ekspert til sine sendinger fra VM.

- Vi er stolte over å ha tidenes VM-medaljør på laget. Marit Bjørgen har unik innsikt og erfaring, og brenner for skisporten. Det blir fag og følelser i skjønn forening, forteller sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2.

Det er NRK som har rettighetene til ski-VM denne vinteren, men TV 2 håper liekvel å gjøre seg bemerket med sin dekning av mesterskapet.

- Og med den store oppmerksomheten som følger et ski-VM er Marit Bjørgen perfekt match, forteller Jansen Hagen.

Marit Bjørgen sier hun er spent på hvordan årets VM kommer til å bli, siden de ulike landene har hatt svært forskjellige forberedelser.

- Det har vært et spesielt år. Det har vært mange skirenn hvor vi har manglet noen av de aller beste, men nå stiller alle til start. Nå får vi svaret på om de norske gutta kan utfordre Bolsjunov. Kommer han til å være like sterk som tidligere i sesongen? Kan Erik Valnes utfordre Klæbo i sprinten? Er det noen som kan utfordre Therese i de lengre distansene? Kan junior Helene Fossesholm overraske oss med medalje på 10 km. fri? Blir det gull til Sverige eller Norge på dame-stafetten? Har Maiken Caspersen Falla klart å finne formen etter en tung start på sesongen. Herre-stafetten med Norge mot Russland. Det er så mye å glede seg til, forteller Marit Bjørgen.

Og på spørsmål om hvor mange gull hun tror Norge tar i VM er svaret klart:

- Norge tar sju gull!

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere