RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marit laget ris til egen bak

Sist oppdatert:
RIJEKA (TV 2 Nettavisen): De norske jentene dro til Kroatia med drømmer om gull. Den drømmen ble knust allerede første dag av mesterskapet.

Landslagssjef Marit Breivik ville ikke snakke om gull før avreise til Kroatia. Det gjorde derimot de norske spillerne. De kunne ikke se noen grunn til å ha noe lavere mål enn å vinne VM.

Og det hadde de heller ingen grunn til. Med verdens to beste målvakter og en rekke spillere som dominerer både i Champions League og i store ligaer i utlandet, skulle gull være en helt realistisk drøm.

Men denne gangen har Marit Breivik laget ris til egen bak. Først skapte hun usikkerhet rundt uttaket av troppen ved å sette fem av de mest rutinerte spillerne på venteliste, fordi de ikke var fullt restituert etter skader en måned før mesterskapet. I stedet tok hun med flere urutinerte spillere i troppen.

I åpningskampen mot Ukraina valgte hun å gi Katrine Lunde tillit fra start i det norske målet og samtidig fikk flere av de mindre rutinerte spillerne ute på banen mye ansvar de ikke hadde ventet å få. Det endte med et tap som senere skulle vise seg å bli direkte avgjørende for Norges VM-skjebne. Med seier i denne kampen, ville Norge vært i semifinale nå.

Breivik har alltid hatt en sterk person på banen som har kunnet ta de tøffe avgjørelsene under spillets gang. Men i dette mesterskapet har hun ikke hatt noen Kjersti Grini, og derfor har ledelsen fra benken blitt mye mer avgjørende.

Dermed har landslagssjefens valg blitt veldig tydelige. Spillere som Berit Hynne, Anette Hovind Johansen, Unni Hinkel og Linn-Kristin Riegelhuth har blitt sendt på banen på helt gale tidspunkt, noe som har gjort dem usikre og det norske spillet har gått i stå. Det har igjen ført til at vi nesten rotet bort seieren både mot Tyskland og mot Slovenia.

Hennes tro på at Norge ikke er avhengig av enkeltspillere har til tider gjort at Norge har stått med spillere på banen som ikke har vært klare for å ta det ansvaret de har fått på sine unge skuldre. Det har man ikke råd til i et VM.

Breivik er en fantastisk motivator og veldig flink til å skape samhold blant jentene, men på benken er hun ikke dyktig nok. Det har vi fått se i dette mesterskapet og derfor spiller vi lørdag kamp om 5. plassen og ikke semifinale i VM.

Er du enig? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere