Markus Henriksen har hatt en svært god sesong i den nederlandske toppklubben AZ Alkmaar, og har så å si spilt det som har vært av kamper.

Fredag ble han på toppen av det hele kåret til årets spiller av supporterne i klubben. Det offentliggjorde de på sine nettsider tidligere på dagen.

- Dette betyr svært mye for meg, og gjør meg selvfølgelig veldig, veldig stolt. Det er herlig motivasjon for fortsettelsen, sier en smørblid nordmann til Nettavisen.

Settes pris på
I tøff kamp med blant andre Jozy Altidore, dro altså Henriksen i land prisen.

- Jeg skjønte at det var en tøff kamp helt til slutten. Det at jeg vinner foran Jozy, som har scoret rundt 30 mål denne sesongen, viser jo tydelig at supporterne setter pris på den jobben jeg har gjort, noe som helt klart er noe av det hyggeligste man kan oppleve som fotballspiller, fortsetter han.

Nettavisen var for noen uker tilbake i kontakt med Martijn Benjamin, som er redaktør for samme nettsted som kåret Henriksen til årets spiller.

Han var full av begeistring for det nordmannen hadde prestert i sin første sesong i Nederland.

Les også: - Henriksen har gjort en helsikes jobb

- Han gjør en god jobb og blir bedre for hver uke som går. Alle ser at potensialet hans er enormt, spesielt når det gjelder det offensive spillet. Han er sterk, vet alltid hvor han skal spille ballen og i det siste har han begynt å score noen mål. Med tanke på at dette er hans første sesong i Alkmaar, gjør han det veldig bra. Han viser at han er blitt en nøkkelspiller allerede, sa Benjamin til Nettavisen.

Cupfinale
AZ Alkmaar har hatt en noe skuffende sesong, og ligger i øyeblikket på 12.-plass i Æresdivisjonen.

I cupen har det derimot gått langt bedre, og torsdag neste uke møter Henriksens klubb tabelltoer PSV i finalen.

- Det hadde vært fantastisk deilig å avslutte sesongen med en pokal, og jeg tror det skal bli en jevn kamp, spår midtbanespilleren.