Markus Solbakken er klar for Viking. Midtbanespilleren er solgt fra Stabæk og har signert en fireårskontrakt med Stavanger-klubben. Nettavisen fikk mandag formiddag opplyst at Solbakken hadde reist til Stavanger for å signere for sin nye klubb.

Noen timer senere bekrefter Stavanger-klubben at Solbakken har signert en fireårskontrakt med klubben.

Stabæk aksepterte et bud på midtbanespilleren som kom fra HamKam før forrige sesong. Nå forsvinner han allerede fra Bærumsklubben etter at laget rykket ned til OBOS-ligaen i 2021.

Viking har sett seg ut Solbakken som en erstatter for Joe Bell som ble solgt til danske Brøndby 31. januar.

Solbakken bestod den medisinske test og sluttforhandlet de personlige betingelsene før han signerte på avtalen med Viking. Klubben reiser på treningsleir til USA onsdag og ønsket å ha Solbakken klar innen den tid.

Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann ønsket ikke å kommentere saken mandag formiddag. Agent Atta Aneke har ikke besvart våre henvendelser mandag.

Nettavisen er også kjent med at Stabæk ønsker å sikre seg den ghanesiske prøvespilleren Ernest Boahene. Forsvarsspilleren har trent med laget den siste tiden og imponert såpass at Nadderud-klubben ønsker å tilby han en kontrakt.