Tre minutter før pause steg Youssef En-Nesyri til værs og knuste Ruben Dias og keeper Diogo Costa i duellen. Målet sørget for at Marokko ble tidenes første afrikanske land i en VM-semifinale.

Les også: Langer ut mot VM-kaoset: – Komplett katastrofe

Overgikk tidligere Ronaldo-rekord

Åge Hareide var en av dem som lot seg imponere av hvor høyt En-Nesyri hoppet.

– En fantastisk prestasjon av En-Nesyri, og en gedigen keepertabbe av Costa. Total feiltiming, sa NRK-ekspert Åge Hareide i NRKs pausesending.

Nå viser det seg altså at angriperen var 2,78 meter oppe i luften da han headet ballen, skriver beIN Sports på Twitter.

Dermed knuste han ikke bare Cristiano Ronaldo sin VM-drøm, men han slo også superstjernen høyest målte hopp i Serie A.

I 2019 i en kamp mot Sampdoria, var portugiseren 2,56 meter over bakken da han headet ballen i mål. Den marokkanske helten slo altså Ronaldos tidligere Serie A-rekord med 22 centimeter.

Ronaldos Serie A-rekord fikk stå i to år fram til AC Milan-spiller Fikayo Tomori slo den i en seriekamp mot Juventus i 2021. Da var han 2,63 meter over bakken.

Selv om En-Nesyri slo Ronaldos høyest målte hopp i Serie A, var han fortsatt en godt stykke unna det høyest målte hoppet til den portugisiske stjernen. Det var helt tilbake i 2013 da han knuste Manchester United-backen Patrice Evra i hodeduellen i en Champions League-kamp. Den gang ble han målt til 2,93 meter, altså 15 centimeter høyere enn Sevilla-angriperen gjorde i lørdagens kvartfinale.

Kan skrive mer historie

Ronaldo, som startet på benken mot Marokko, var utrøstelig da dommeren blåste av kvartfinalen og han måtte innse at han trolig gikk glipp av sin siste sjanse til å vinne VM. Han vil nemlig være 41 år når mesterskapet i USA, Canada og Mexico går av stabelen i 2026.

Les også: Ronaldo bryter tausheten

For Marokko var det en helt annen sak.

Tre afrikanske land hadde tidligere tatt seg til en kvartfinale. Kamerun i 1990, Senegal i 2002 og Ghana i 2010, men det ble altså Marokko som skulle bli de første til å komme til en semifinale i fotball-VM.

Onsdag møter de regjerende mester Frankrike. Da har de sjansen til å igjen skrive seg inn i fotballhistorien og bli det første afrikanske landet til å nå en finale i fotball-VM.

Kampstart er 20.00 og kampen vises på TV2 Direkte og TV2 Play.