RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marquez ny verdensmester

Sist oppdatert:
Rafael Marquez kapret VM-tittelen i super-bantamvekt i en thriller av en kamp denne helgen.

Etter å ha tronet på toppen av bantamvektsklassen de siste fem årene, tok meksikanske Rafael Marquez steget opp i super-bantam og detroniserte verdensmesteren og landsmannen Israel Vasquez lørdag kveld. Oppgjøret viste seg å være en kandidat til årets beste kamp og allerede snakkes det om en oppfølger.

TKO via nesebrudd
Det var en tent Rafael Marquez som gikk til angrep på verdensmesteren i byen Carson, California natt til søndag. Etter å ha blitt utbokset av bantamvektseneren i kampens to første runder, straffet mesteren Marquez ved å ryste, og deretter senke ham med en venstre hook i tredje runde. I det øyeblikket forsvant alle kampstrategier hos begge parter og i stedet erklærte de to meksikanerne full krig mot hverandre. De drøyt fem tusen betalende tilskuerne i arenaen ble deretter vitne dramatikk og slagvekslinger av ypperste klasse fra to av sportens beste utøvere.

Til alles overraskelse fikk den jevne kampen en brå og uventet slutt da Vasquez brøt kampen mellom syvende og åttende runde og gikk bort til Marquez for å gratulere ham med seieren og VM-tittelen. Å bryte en boksekamp tilsvarer å tape ved teknisk knockout.

- Han brakk nesen min i åpningsrunden og jeg hadde problemer med å puste skikkelig etter det, forklarte Vasquez etter den amputerte avslutningen.

- Klart han skal få en returkamp. Han er en stor bokser, uttalte den nye verdensmesteren.

Fortsetter i ny vektklasse
Med seieren kommer den hardtslående Marquez ut med den lineære VM-tittelen og forbedrer kamplisten sin til 37-3 hvorav 34 seirer har kommet via knockout. Vasquez' nye kampliste lyder 41-4 med 30 seirer innenfor stipulert distanse.

Ring Magazine rangerte Marquez som nummer én i bantamvekt før den store seieren i hans nye vektklasse.

- Jeg har kommet til super-bantamvektsklassen for å bli, annonserte Marquez etter seieren, og frigjør dermed en plassering på rankingen i sin gamle vektklasse.

Norske Reidar Walstad konkurrerer også i super-bantamvekt.

Boksende brødre
Boksehistorien er full av mer eller mindre suksessrike brødrepar. 32 år gamle Rafael Marquez er yngre bror av Juan Manuel Marquez, fjærvekteren som har tilhørt verdenseliten i sin vektklasse i over ti år. Den eldre Marquez møter en annen meksikansk legende i Marco Antonio Barrera senere denne måneden.

Marquez-brødrene har samme trener, og regnes som et av boksehistoriens sterkeste brødrepar. Andre suksessrike og aktive brødre i sporten i dag er Cotto-brødrene - Miguel og Jose -, Abraham-brødrene - Arthur og Alexander -, og Pacquiao-brødrene - Manny og Bobby.

Tungvektskongen Wladimir Klitchko sin eldre bror, Vitali, annonserte sitt comeback til bokseringen forrige måned.

VM-kampen mellom Marquez og Vasquez fant sted i byen Carson, California i USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere