RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marta tilbake i Sverige

Stockholm (NTB-TT): Verdens beste kvinnelige fotballspiller vender tilbake til Sverige. Marta (26) skal kommende sesong spille for Tyresö.

Svenskene vant dragkampen om den brasilianske stjernen, som ble ledig på markedet da hele sesongen i den amerikanske proffligaen WPS ble avlyst. Onsdag signerte hun en toårskontrakt med stockholmsklubben.

- Jeg er glad for å være i Sverige igjen. Det er verdens beste serie, og jeg trives veldig bra her. Da jeg reiste til USA, sa jeg til alle at Sverige er mitt annet hjem. Jeg har mange venner her, og mange minner fra mennesker som elsker det jeg gjør på banen, sa en rørt Marta.

Hun var stor publikumsfavoritt da hun spilte for Umeå i fem sesonger før WPS lokket henne vestover. Umeå også denne gang interessert i spilleren som fem ganger er kåret til årets spiller i verden.

- Men jeg fikk aldri noe tilbud derfra. Jeg har en veldig fin historie med Umeå, men livet går videre, sa Marta.

Tyresö har gjort kometkarriere i svensk kvinnefotball. Laget rykket opp til toppserien så sent som i 2009, men nå blir laget stor gullfavoritt. Laget har sikret seg også de svenske landslagsspillerne Caroline Seger og Lisa Dahlkvist, samt spanske Veronica Boquete. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere