HOLMENKOLLEN (Nettavisen): Marte Olsbu Røiseland (32) bekrefter at hun legger både ski og gevær på hylla. På en pressekonferanse i Holmenkollen sier hun at helgens renn blir hennes siste i karrieren.

– Det har vært mye spekulasjoner. Spesielt i det siste. Det er mange som har begynt å spekulere. Skiskyting vil alltid være i mitt hjerte. Derfor er det ekstra spesielt å stå her i dag og si at Kollen blir mine siste skiskytterrenn, sier hun mens tårene triller.

– Det føles rart. Det blir veldig trist. Men det føles også veldig rett.

Her tar hun til tårene:

32-åringen sier at hun ikke lenger har motivasjonen som skal til for å legge ned den jobben som kreves for å være best i verden.

– Dette er en veldig veloverveid beslutning. Jeg har tenkt på dette hele det siste året, så dette har jeg hatt god tid til å vurdere og kjenne på. Nå ser jeg fram til å tilbringe mer tid med familie og venner. Jeg håper jeg kan ha en liten rolle innenfor skiskyting også i fremtiden, men først og fremst gleder jeg meg til å ta noen måneder helt fri og koble godt av, sier hun.

Les også: Arne Scheie tror ikke kollensøndagen kan reddes: – Den tiden er dessverre over

– Tidenes største

Inneværende sesong har vært trøblete for 32-åringen, som pådro seg virussykdommen helvetesild i sommer.

Hun valgte å stå over verdenscuprundene før jul fordi hun ikke fikk trent ordentlig, men var tilbake i januar, og sikret individuell bronse i VM i februar.

Skiskytterstjernen er den mestvinnende norske kvinnelige skiskytteren gjennom tidene, og har blant annet tre OL-gull og 13 VM-gull å vise til. I fjor tok hun hele fem OL-medaljer i Beijing-lekene.

– For meg er Marte Olsbu Røiseland den største kvinnelige skiskytteren igjennom alle tider, sier NRKs skiskytterekspert Ola Lunde til statskanalen.

Les også: Forfang med kontroversielt forslag om Holmenkollen

Avslutter i Kollen

Sesongavslutningen i Holmenkollen vil dermed bli 32-åringens siste renn. Der vil skiskytterdronninga forsøke å ta sin første Kollen-triumf.

Hun har tre muligheter: sprinten på torsdag, jaktstarten lørdag eller fellesstarten søndag.

I etterkant av VM uttalte hun til NRK at hun var usikker på om hun ville fortsette karrieren eller ikke.

– Hvem vet? Jeg prøver bare å nyte øyeblikkene. Jeg er fullt klar over at dette kan ha vært mitt siste VM, og da er det viktig å nyte det, sa Røiseland til NRK.

– Jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Prøver å bare være glad for å være her og fått kjempe om medaljene.