Gå til sidens hovedinnhold

Marte vraket – men like blid

Når det ikke blir verdenscup, konsentrerer Marte Elden (21) seg om VM.

Både Kristin Størmer Steira og Hilde Gjermundshaug Pedersen takket nei til å gå verdenscup i Otepää kommende helg. Da burde det kanskje ha vært duket for Marte Elden på lørdagens klassiske 10-kilometer.

Les også:Hilde GP dropper verdenscup

Men bronse individuelt og sølv i stafetten under NM var ikke nok for jenta fra Namdalseid og Henning Skilag. Landslagsledelsen satser heller på langt mer rutinerte Kristin Mürer Stemland, selv om elitelandslagsløperen måtte se seg slått av rekruttjenta på begge de individuelle NM-distansene.

- Ny sjanse
- Det var en vurdering. Marte har gått veldig få renn denne vinteren, spesielt i klassisk. Kristin gikk en veldig god klassisk etappe i NM-stafetten søndag målt mot Hilde Gjermundshaug Pedersen. Derfor får hun en ny sjanse i verdenscupen. Kanskje vurderer vi det annerledes ved neste uttak, sier landslagstrener Egil Kristiansen til Nettavisen.

Elden fikk beskjeden om vrakingen allerede søndag, og tar det med fatning.

- På grunn av en skade i foten har jeg fått gått veldig lite klassisk i vinter. Derfor er det nok riktig at jeg er bedre i skøyting akkurat nå, konstaterer juniorverdensmesteren fra 2005.

Det eneste rene klassiskrennet hun har gått i vinter var tikilometeren under norgescupen på Gjøvik for to uker siden. Der ble hun nummer fire. Men samtidig har hun vist form i mange andre renn, og har både seier i norgescupen og andreplass i skandinavisk cup å vise til.

VM viktigst
Elden slo også Mürer Stemland på lørdagens fellesstart med skibytte i NM. Etter 7,5 km klassisk hadde Elden knapt ni sekunder i sin favør. Til slutt var det et halvt minutt som skilte de to.

- Jeg har vel fått signaler om at det kan bli verdenscup på meg senere i vinter. Men uansett er det U23-VM som er det store målet, sier Elden til Nettavisen.

Mens Marte Elden blir hjemme, er det mange andre ungjenter som får sjansen i Otepää. Tre juniorjenter er tatt ut, nemlig Therese Johaug (19), Celine Brun-Lie (19) og Marthe Kristoffersen (18).

Steira satser mot Kollen
Kristin Størmer Steira kom rett fra Canada til NM i Granåsen, og står over Otepää-helga for å legge inn en treningsperiode.

- Kristin har pekt ut tremila i Holmenkollen som et viktig mål denne sesongen. Hun prioriterer trening nå for å prikke inn formen litt senere i vinter, forklarer Egil Kristiansen.

Årets Kollen-tremil går i fristil, og som alltid avvikles den som intervallstart. Det gjør distansen perfekt for Størmer Steira, som trives bedre jo lengre løpene er – og som for alt i verden vil unngå en spurt.

Les flere skisaker i Nettavisens vintersportsmagasin
Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot