Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Marthe (21) slo Kowalczyk i spurten

Sist oppdatert:
Marthe Kristoffersen imponerte på fjerde etappe i Tour de Ski.

Svenske Anna Haag vant den fjerde etappen i Tour de Ski foran landskvinnen Charlotte Kalla.

Marthe Kristoffersen sørget for at det også mandag ble norsk på pallen. 21-åringen fra Meråker gikk offensivt hele veien, og nedkjempet et kobbel av konkurrenter i spurten.

Sterke spurtere som Arianna Follis, Justyna Kowalczyk og Marianna Longa måtte gi tapt for den norske ungjenta inne på oppløpet i Oberstdorf.

Se offisielle resultater her

Les også: Dårlig dag for Northug

Het VM-kandidat
Distansen var 10 km fellesstart med skibytte, og Kristoffersen la med dette inn en knallsterk søknad om å komme med på det norske VM-laget på 15 km fellesstart med skibytte i Holmenkollen senere i vinter.

Therese Johaug gikk også et solid løp, men hadde som så mange ganger før ikke den toppfarten som trengs i avslutningsfasen av jevne fellesstarter. Hun ble nummer sju, og det betyr at 22-åringen for fullt er med i kampen om en plass på pallen sammenlagt i årets Tour de Ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 11, Ingvild Flugstad Østberg 13 og Marte Elden 14. Det viser hvilken enorm bredde det er i helt toppen av norsk kvinnelangrenn i øyeblikket.

Femte jente på pallen
For sterke kort som Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira er altså ikke med. Likevel har Norge hatt ei jente på pallen i tre av de fire første etappene.

Marthe Kristoffersen ble for øvrig den femte norske jenta med en individuell pallplasering i et internasjonalt løp denne sesongen. Fra før hadde Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og naturligvis Marit Bjørgen vært der.

Nå venter en hviledag i Tour de Ski, der Justyna Kowalczyk har full kontroll på sammenlagtledelsen. Charlotte Kalla og Marianna Longa er nærmeste utfordrere rundt 1.20 minutter bak.

Ingen norske jenter ligger helt i toppen, men både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug holder seg inne i pallkampen. Førstnevnte er nummer åtte, snaue 40 sekunder etter Longa, mens niendeplasserte Johaug har i overkant av 50 sekunder opp til pallen.

Også Marthe Kristoffersen meldte seg på med mandagens formbeskjed. Ungjenta ligger på 11.-plass drøye to og et halvt minutt etter teten.

Sjekk hele sammenlagtlista her:

Nettavisen fulgte etappen direkte.

8437


HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!