Gå til sidens hovedinnhold

Marthe (21) slo Kowalczyk i spurten

Marthe Kristoffersen imponerte på fjerde etappe i Tour de Ski.

Svenske Anna Haag vant den fjerde etappen i Tour de Ski foran landskvinnen Charlotte Kalla.

Marthe Kristoffersen sørget for at det også mandag ble norsk på pallen. 21-åringen fra Meråker gikk offensivt hele veien, og nedkjempet et kobbel av konkurrenter i spurten.

Sterke spurtere som Arianna Follis, Justyna Kowalczyk og Marianna Longa måtte gi tapt for den norske ungjenta inne på oppløpet i Oberstdorf.

Se offisielle resultater her

Les også: Dårlig dag for Northug

Het VM-kandidat
Distansen var 10 km fellesstart med skibytte, og Kristoffersen la med dette inn en knallsterk søknad om å komme med på det norske VM-laget på 15 km fellesstart med skibytte i Holmenkollen senere i vinter.

Therese Johaug gikk også et solid løp, men hadde som så mange ganger før ikke den toppfarten som trengs i avslutningsfasen av jevne fellesstarter. Hun ble nummer sju, og det betyr at 22-åringen for fullt er med i kampen om en plass på pallen sammenlagt i årets Tour de Ski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer 11, Ingvild Flugstad Østberg 13 og Marte Elden 14. Det viser hvilken enorm bredde det er i helt toppen av norsk kvinnelangrenn i øyeblikket.

Femte jente på pallen
For sterke kort som Marit Bjørgen, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira er altså ikke med. Likevel har Norge hatt ei jente på pallen i tre av de fire første etappene.

Marthe Kristoffersen ble for øvrig den femte norske jenta med en individuell pallplasering i et internasjonalt løp denne sesongen. Fra før hadde Therese Johaug, Kristin Størmer Steira, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og naturligvis Marit Bjørgen vært der.

Nå venter en hviledag i Tour de Ski, der Justyna Kowalczyk har full kontroll på sammenlagtledelsen. Charlotte Kalla og Marianna Longa er nærmeste utfordrere rundt 1.20 minutter bak.

Ingen norske jenter ligger helt i toppen, men både Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Therese Johaug holder seg inne i pallkampen. Førstnevnte er nummer åtte, snaue 40 sekunder etter Longa, mens niendeplasserte Johaug har i overkant av 50 sekunder opp til pallen.

Også Marthe Kristoffersen meldte seg på med mandagens formbeskjed. Ungjenta ligger på 11.-plass drøye to og et halvt minutt etter teten.

Sjekk hele sammenlagtlista her:

Nettavisen fulgte etappen direkte.

8437


HTML EMBED

Kommentarer til denne saken