Martial avslører: - Den største forskjellen på Solskjær og Mourinho

FÅR SKRYT: Manchester United-spiller Anhtony Martial hyller manager Ole Gunnar Solskjær for hans offensive tankegang.

FÅR SKRYT: Manchester United-spiller Anhtony Martial hyller manager Ole Gunnar Solskjær for hans offensive tankegang. Foto: John Walton (Pa Photos / NTB scanpix)

Den franske Manchester United-stjernen hyller sin norske sjef.

12.02.19 10:19

Tirsdag skal Ole Gunnar Solskjær lede Manchester United i Champions League mot den franske storklubben PSG (avspark kl. 21.00). Dette blir nordmannens første kamp som manager for United i den gjeveste europacupen.

Solskjær har levert gode resultater siden han overtok som manager etter José Mourinho i desember i fjor og nordmannen har fortsatt til gode å tape med klubben.

SE DIREKTE TIRSDAG: Vålerenga - FC Rostov (kl. 18.00)

- Forskjellen på Solskjær og Mourinho

Både offensivt og defensivt har Premier League-klubben sett langt bedre ut etter at Solskjær tok over, enn det gjorde under Mourinhos ledelse.

Franske Anthony Martial, som nylig skrev under en ny avtale med United, er blant de som har fått en «ny vår» med Solskjær som manager.

VARE DEFENSIV: Det mener Anthony Martial om sin tidligere manager José Mourinho. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Han mener at 45-åringens offensive tankegang, og viljen til å angripe, er noe av det som skiller ham mest fra sin portugisiske forgjenger.

Han snakket om dette på en pressekonferanse mandag.

- Vi har nå en manager som ønsker noe helt annet, og vi gjør det han ber oss om. Det er muligens enklere for oss å spille den type fotball (mer offensiv), enn fotballen den tidligere manageren ønsket, sier han.

- Da den nye manageren kom inn, kom han inn med mye selvtillit, mye besluttsomhet og det var veldig nyttig for oss spillere, sier Martial.

- Ikke opp til spillerne

Spekulasjonene om at Solskjær kan få United-jobben permanent blir stadig sterkere og Martial sier at spillerne gir sjefen all støtte de kan.

- Vi forsøker å betale ham tilbake og akkurat nå fungerer ting veldig bra. Vi håper det fortsetter i kampen mot PSG, sier angrepsspilleren.

- Vi er veldig glad for å ha Solskjær her og vi håper vi kan opprettholde den gode trenden. Men det er ikke opp til oss spillerne om han får jobben eller ikke, sier franskmannen.

Martial var raskt frampå med å takke nettopp Solskjær for 45-åringens bidrag, da han skrev ny kontrakt med klubben mot slutten av januar.

Flere «stygge mål»

Solskjær, som under sin aktive karriere var kjent som en goalgetter, skal blant annet ha bedt Martial om score flere «stygge mål».

- Ja, det stemmer. Han har sagt det til meg og det har også tidligere managere bedt meg om å gjøre. Det er noe jeg må jobbe med, sier han.

- Hvis jeg klarer å komme meg inn bak forsvaret oftere, så tror jeg at jeg kan klare å gjøre nettopp det, sier Manchester United-profilen videre.

PRESSEKONFERANSE: Ole GUnnar Solskjær og Anhony Martial møtte pressen mandag, før møtet med PSG i CHampions League. Foto: Franck Fife (AFP / NTB scanpix)

Martial har vært frisk i United-angrepet den siste tiden.

- Solskjær ber meg om å angripe mer. Det er tross alt jobben min. Jeg må utgjøre en forskjell og være mer bestemt, sier han.

- Akkurat nå fungerer ting veldig bra for oss angrepsspillere og jeg håper vi kan fortsette med å være effektive, sier franskmannen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.