RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin best på børs

(Foto: Jon Hagebø, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
For en uke siden lå Martin Andresen og Erik Hoftun helt likt i kampen om å bli Årets spiller i TV 2 Nettavisen. Så vant Stabæk 6-1 på Lerkendal¿

Ikke bare kan kaptein Andresen ha hjulpet Stabæk et langt skritt mot medalje i Tippeligaen da han styrte laget til sjokkseieren i Trondheim, han kan også ha avgjort den skarpe kampen om å bli Årets spiller i TV 2 Nettavisen.

Se hele spillerbørsen her.

Skaffet forsprang

Før kampen lå Andresen og RBK-stopper Erik Hoftun helt likt med et snitt på 5,86 poeng på spillerbørsen. Men etter Rosenborgs kollaps (eventuelt Stabæks storspill) ble Andresen kåret til banens bestemann med karakteren 8. Hoftun måtte nøye seg med usle 3 poeng, og dermed endret snittet seg radikalt: Andresen føk opp til 5,96, Hoftun raste ned til 5,73.

Det forspranget skal Rosenborg-trioen Erik Hoftun (5,73), Ørjan Berg (5,71) og Espen Johnsen (5,61) slite hardt for å ta inn.

- Klart det er hyggelig å ligge i toppen av spillerbørsene! Men det viktigste er jo at Stabæk vinner fotballkamper, sier Andresen politisk korrekt.

- Min beste sesong

I et Stabæk som har hatt sine tunge perioder tross medaljestriden, har Andresen gått foran som et godt eksempel i hele år. Aldri en dårlig kamp, men mange meget gode.

- Jo, jeg synes det har vært min beste sesong noen gang. Jeg har en rolle i laget som passer meg bra, og vi spiller en type fotball jeg liker godt, forklarer Stabæk-strategen.

Belønningen har allerede kommet i form av en landslagsplass. Der ville også hans nærmeste konkurrenter på spillerbørsen (Erik Hoftun og Ørjan Berg) vært om de hadde villet selv.

- Det beviser i alle fall at toppen i Tippeligaen er bra nok for landslaget, konstaterer Andresen.

Høyeste plassering

Om alt går som han ønsker, kommer han til å krone sin beste sesong med den høyeste plasseringen han har hatt i Tippeligaen også.

- Jeg var med å ta bronse med Stabæk i 1998. Tar vi sølv nå, er det det høyeste jeg har vært og den beste sesongen noensinne for klubben, sier han.

Stabæk ligger i øyeblikket på tredjeplass, to poeng bak Bodø/Glimt. Søndag venter Aalesund på Nadderud, og Andresen håper å kunne hevne det pinlige cuptapet sist lagene møttes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere