RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Martin dømt for grisekjøring

(foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Landslagskaptein Martin Andresen er dømt til 14 dagers betinget fengsel og 10.500 kroner i bot for råkjøringen i mars.

Etter en knapp halvtime av dagens Brann-trening, forlot kapteinen de andre spillerne og hastet til Bergen tingrett. Der sto han skolerett foran dommeren, og erkjente at han hadde kjørt altfor fort gjennom Fløifjellstunnelen på vei til trening i mars. Brann-spilleren ble fersket av fotoboksen midt inne i tunnelen. Med sin Volkswagen Touareg fliste han opp i 126 km/t i 80-sonen.

Etter egen forklaring var han på vei til trening. I retten forklarte han at han ikke hadde spesielt dårlig tid, men at han satt helt i sine egne tanker. Ved neste trening måtte han bruke sykkel som framkomstmiddel, for fartsgalskapen gjorde at han ble fratatt førerkortet.

Politijurist Rudolf Christoffersen ved Hordaland politidistrikt anbefalte en straff på 14 dagers betinget fengsel, 10.500 kroner i bot og inndragelse av førerkortet i seks måneder. Andresen hadde selv ingen innvendinger mot den foreslåtte straffen, men var bekymret for om han måtte ta oppkjøringen på nytt for å få igjen førerkortet. Det slipper han, og får dermed lappen tilbake i september.

Etter en kort tenkepause, avsa dommerfullmektig Jostein Fausa dom. Den ble lik den anbefalte straffen - 14 dagers betinget fengsel, 10.500 kroner i bot og seks måneder uten førerkort.

I dommen legger Fausa i skjerpende retning vekt på at råkjøringen skjedde på en ulykkesbelastet strekning, og at det var inne i en tunnel.

Den saftige boten til tross, Andresen kan puste lettet ut. Hadde han kjørt fire kilometer raskere, ville han trolig fått ubetinget fengsel.

- 17 millioner
Da Andresen ble bedt om å oppgi personalia under innledningen av dagens rettsmøte, likte han seg dårlig da dommeren spurte om inntekt og formue.

Først kunne han ikke huske helt hva han tjente i fjor, men etterhvert konkluderte han med: - Cirka 17 millioner. Han understreket da at dette også inkluderte utbytte.

- Har du formue da? ville dommerfullmektig Jostein Fausa vite.

- Ja. Noen og 20 millioner, svarte Brann-kapteinen.

Etter å ha mottatt dommen ville ikke Andresen si stort til pressen, men henviste til det han tidligere har sagt om saken. Han har tidligere beklaget råkjøringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere