Gå til sidens hovedinnhold

Martin er selvskreven

Selv om Brann-kapteinen har sviktende form slipper han å tenke på benketilværelse – eller tribuneplass.

(iBergen.no): Så tett er det om plassene i Brann, at der man i fjor fryktet å bli benket er man redd for å havne på tribunen i 2007. Det er neppe noen statshemmelighet, men Martin Andresen trenger ikke frykte noen av delene, til tross for formsvikt i sesonginnledningen.

Debatten herjer på debattforumer, blogger og i form av kommentarer i ulike medier. Spørsmålet som stilles er om Andresen bør benkes.

- God nok for Brann
- Det sier seg selv at en landslagskaptein er god nok for Brann. Han er en av nøkkelspillerne, en drivkraft og motor. Vi har flere sentrale spillere og han er en av dem, sier trener Mons Ivar Mjelde til iBergen.no.

Selv om Andresen så langt ikke har levert det han er god for regner han med han er i startoppstillingen mot Start lørdag.

- Ja, svarer Andresen kort og nølende på spørsmålet.

Han mener heller ikke det er naturlig at han blir benket selv formen ikke er på topp og føler det naturlig at Mjelde gir ham og andre sentrale spillere mer ansvar i kamp.

- I utgangspunktet er jeg en sentral spiller og han forventer kanskje at jeg skal ta mer ansvar og spille bedre, sier Andresen til iBergen.no.

Han mener selv at Mjelde ikke stiller urimelig krav til ham og at han ikke tenker så mye på omgivelsene og den kritikken som er kommet mot formsvikten hans denne uken.

Høye krav
- Jeg har høye krav til meg selv og ønsker å gjøre det bedre. Det er det jeg bryr meg om. Hva andre sier eller skriver tenker jeg ikke så mye på. Jeg synes ikke Mons stiller urimelige krav til meg annet enn det som er å forvente, sier Andresen som vanligvis ikke kommenterer egen innsats.

Selv om Andresen ikke ønsker å bruke sykdom som unnskyldning begrunner han noe av formsvikten med det.

Til tross for formsvikten til Andresen mener Mjelde det er noe positivt i det hele.

- Det er klart jeg skulle ønske at Martin, i likhet med alle de andre, presterte på topp hele tiden. Men når det er sagt skal vi huske på at det er mange andre som har tatt steget og gjort det bra. Flere spillere har tatt ansvar og gjør det godt. Det er betryggende å se at Brann ikke er avhengig av enkeltspillere for å vinne fotballkamper, sier Mjelde.

Blant spilleren han nevner i denne sammenheng er Jan Gunnar Solli, Cato Guntveit, spissene (Thorstein Helstad og Bengt Sæternes) og Ardian Gashi.

Les også: Rømte fra Brann-trening.

Les flere saker på iBergen.no.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler