*Nettavisen* Sport.

Martin forbannet over gult kort

Foto: Terje bendiksby/Scanpix

Martin Andresen er glad for seieren mot Stabæk, men forbannet over det gule kortet han fikk i kampen.

07.07.08 08:09

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): VÅLERENGA – STABÆK 2-1:

Vålerengas spillende trener fikk gult kort etter en konfrontasjon med Stabæks Anthony Annan i første omgang. Andresen gjorde selv ingenting fysisk i etterkant av taklingen som førte til frispark, men fikk en skalle av Annan etter at frisparket var gitt – likevel fikk begge gult kort.

- Jeg skal i hvert fall ikke ha gult kort! Jeg står jo bare og rygger – dommerne må begynne å bruke hodet på denne regelen, sier Andresen, som også fikk gult kort i en lignende konfrontasjon med Vidar Riseth tidligere i år.

- Nok at han er i situasjonen
Dommer Tom Henning Øvrebø mener de gule kortene til Annan og Andresen var helt korrekt.

- Det er to spillere som går i en konfrontasjon. Konsekvensen blir en masseansamling av spillere, og da får begge spillerne gult kort for å ha provosert fram masseansamlingen, forklarer Øvrebø til Nettavisen.

- Men Andresen gjør jo ikke mye i situasjonen?

- Det er egentlig nok at han fremdeles er i situasjonen han var med på å skape, fordi konsekvensene blir så store. Bare det å velge å bli stående er nok til et gult kort, sier den norske EM-dommeren.

(Saken fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Orker mer
Ellers var det en fornøyd Martin Andresen som møtte pressen etter kampen. En fullt fortjent seier mot serielederen var selvfølgelig en god grunn til å være glad.

- Jeg synes vi spiller en god kamp. Pasningssikkerheten og roen med ballen var bedre enn den har vært før i år, og vi var gode til å trille ball mot etablert forsvar i dag, mener VIF-treneren.

Han peker også på bedre trente spillere.

- Vi orker å kjøre hele kampen. Løpsstyrken er noe vi har testet siden vi tok over. Vi brukte masse energi på det i vinter, og vi har hatt en ny ressursperiode når vi har hatt kampfri nå i sommer. Dette tar det tid å utvikle, men vi ser en klar bedring, forteller Andresen til Nettavisen.

Vålerenga tester dette kontinuerlig, men Andresen ønsker ikke å være mer konkret om forbedringene.

(Se høydepunktene fra kampen i videovinduet under. Saken fortsetter under videoen.)

251020

Zajic fra start
Bojan Zajic spilte sin første kamp fra start i Tippeligaen i år. I fjor spilte serberen fem kamper fra start i Tippeligaen, men i år har det blitt med åtte innbytteropptredener. Zajic har begynt å snakke om at han kanskje må vekk om han ikke får spille mer.

Derfor passet det bra for serberen at han satte inn åpningsmålet etter 7 minutter. Et fint angrep: Bengt Sæternes stjeler ballen fra Henning Hauger, avanserer oppover i banen, spiller til Daniel Fredheim Holm, som endelig finner Zajic til venstre for seg. ”En skuddfinte fra 40-tallet” (sitat Daniel Nannskog) lurer hele Stabæk-forsvaret, og Zajic plasserer ballen pent nede til høyre for keeper. 1-0 til Vålerenga.

Zajic behersker både norsk og engelsk heller dårlig, og siden tolk ikke var å oppdrive på Ullevaal, ble det ingen prat med målhelten denne gangen.

Bra Daniel-comeback
Alanzinho utlignet etter et herlig løp over hele banen før han fikk ballen fra Veigar Pall Gunnarsson, men Daniel Fredheim Holm headet inn 2-1 like før pause. Et fint comeback for Fredheim Holm, som har vært ute i seks uker med skade. Han var flink til å finne rom mellom Stabæks forsvar og midtbane, og var altså involvert i begge målene til hjemmelaget.

- Og han er ikke i form ennå, smiler Martin Andresen.

Seieren førte Vålerenga opp på en 8. plass på tabellen og langt unna nedrykksprat, selv om Viking kan passere Oslo-laget med tre poeng hjemme mot Fredrikstad mandag.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.