Martin grep sjansen

Foto: Tor Richardsen/Scanpix

ULLEVAAL (TV 2 Nettavisen): - Bare slå deg løs og gjør det du er god til, sa landslagssjef Nils Johan Semb til Martin Andresen. Andresen svarte med å bli Norges beste spiller.

21.08.03 09:28

NORGE – SKOTTLAND 0-0: Martin Andresen har spilt to landskamper tidligere, men mot Skottland fikk han sitt endelige gjennombrudd. Han var onsdagens store beholdning på et offensivt og sjanseskapende norsk lag.

Fikk skryt

Etterpå vanket det skryt fra alle kanter.

- Martin var utrolig god i dag. Han har en plass på Norges landslag hvis han vil, sier Valencia-spiss John Carew, og fortsetter: - Han tør å holde på ballen, og å prøve på ting. Han er en typisk spansk spiller i stilen, skryter Carew.

Liverpools John Arne Riise var enig:

- Martin var glimrende, fastslo Riise kontant.

Landslagssjef Nils Johan Semb var også fornøyd med Stabæk-strategen.

- Det var fint at noen nye spillere markerte seg, og da tenker jeg spesielt på Martin Andresen og Jan Gunnar Solli. De la inn en god søknad om å være med videre. Det var veldig positivt at noen på midtbanen grep utfordringen om å markere seg, sier Semb.

Fornøyd

Andresen selv var godt fornøyd, men beskjeden i omtalen av sitt eget spill.

- Njaa, jeg liker ikke å gi noen evaluering av hvordan jeg gjorde det. Det gikk vel brukbart, sier Andresen unødvendig beskjedent til TV 2 Nettavisen.

I Norges velkjente 4-5-1 fikk Martin uventede instruksjoner fra Nils Johan Semb før avspark.

- Jeg fikk beskjed om å slå meg løs utpå der, og gjøre det jeg er god til. Og jeg bestemte meg for å kose meg utpå banen, forteller Andresen.

Det kunne alle se at han gjorde. I starten gjorde han et par ting vanskeligere enn han burde, men så gikk presisjonen på pasninger og taklinger rett opp. Martin var den drivende kraften bak nesten alle Norges angrep, men foran mål manglet den lille effektiviteten som kunne gitt Norge en klar seier mot ufattelig tamme skotter.

- Det var min beste landskamp – men så skulle det ikke så mye til heller, flirer Martin, og tenker på sine to tidligere kamper mot Tyrkia og Island.

Tamme Skottland

I en kamp der Norge vant sjansestatistikken 7-1 mot overraskende svake Skottland, var det hovedsakelig på høyresiden at hjemmelaget var kreative fra start. Christer Basma og Martin Andresen samarbeidet fint sammen med Ole Gunnar Solskjær, og flere ganger var det nære på at de saget seg gjennom skottenes forsvar.

Og det var selvsagt Andresen som lå bak da Norge var centimetere fra å avgjøre kampen. Han kom seg fri inne i feltet, og fikk slått et innlegg mot bakre stolpe. Der kunne John Arne Riise bare styre ballen i det åpne målet, men Riise bredsidet ballen i stolpen og ut.

Nærmere kom ikke Norge, men publikum på Ullevaal (12. 578) fikk i alle fall se en privatkamp med høyere underholdningsverdi enn resultatet skulle tyde på.

PS: Skottland hadde null og niks å by på. Det morsomste innslaget gjestene serverte, var fansen som hadde en Norges-variant av ”You only sing when you’re winning”. Teksten var selvsagt omskrevet til ”You only sing when you’re whaling”, et morsomt stikk til Norges ry som hvalfangstnasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.